Gojković: Igramo protiv najjačih

Prvi rival Novljanima biće Primorje, aktuelni vicešampion Evrope
1 komentar(a)
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2015. 17:37h

Jadran Carine je nakon tri godine opet u Ligi šampiona, a nastup u Evropi počinje već u srijedu - Novljani su domaćini u duelu protiv Primorja, aktuelnog vicešampiona Evrope.

Pored tima sa Škvera i Riječana, u grupi su još Barseloneta, Olimpijakos, Eger i Špandau. Plasman na fajnl-siks izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe, kao i Eger, koji će biti domaćin finalnog turnira.

"Poznato vam je u kojoj smo grupi, ko su nam rivali. U pitanju su ekipe koje imaju mnogo veće budžete od nas, ali i veliki broj kvalitetnih igrača i internacionalaca. Na nama je da probamo da igramo kao protiv Breše, da taj meč bude primjer. Nemamo pravo nikom da prijetimo, izuzev možda to može da se kaže za Špandau, i kažemo kako ćemo sigurno pobijediti. Želimo da pobijedimo nekog, a prvi meč je protiv Primorja, koji je najteži mogući rival i vicešampion Evrope. To je, poslije Pro Reka, na papiru najbolja ekipa ili je možda među tri najkvalitetnije. Skup su hrvatskih, španskih i crnogorskih reprezentativaca i ja bih pozvao publiku da dođe da nam da podršku, kao što je bio slučaj protiv Breše. Igraćemo dva puta u tri dana protiv Primorja, sastaćemo se i u regionalnom takmičenju, ali duel u Ligi šampiona je prvi nakon tri godine u tom takmičenju za nas. Pokušaćemo da iznenadimo ako se ukaže i najmanja šansa", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković na današnjoj konferenciji za medije.

Željko Kovačić zna šta bi mogao da bude ključ u duelu sa Riječanima.

"Za većinu momaka iz Jadrana ovo je prvi nastup u Ligi šampiona, tako da nam motiva faliti neće. Ključ je u odbrani, ako nju budemo držali na visokom nivou, sve je moguće", kazao je Kovačić.

"Rezultat je veći zato što je tim sastavljen uglavnom od naših mladih igrača koji prvi put učestvuju u ovako velikom takmičenju. To je veliki izazov za njih i ujedno veliki uspjeh", rekao je dr Đuro Marić, predsjednik Jadrana.

Plasman među 12 najboljih klubova u Evropi je i obaveza za Jadran, ističe direktor kluba Miloš Mračević.

"Dobili smo dosta obaveza za jako kratko vrijeme. Sve to zahtijeva i dosta finansijskih sredstava", napomenuo je Mračević.

Bonus video: