Derbi Primorac - Budva, Jadran sa Katarom

84 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 24.10.2015. 09:32h

Prvi mečevi polufinala Kupa Crne Gore igraju se večeras u Kotoru, a jedan finalista je praktično već poznat.

Jadran Carine, četvorostruki uzastopni osvajač Kupa, ima lak zadatak u dvomeču protiv Katara, dok će se u drugom polufinalnom okršaju sastati Primorac i Budva. Ovaj derbi se igra od 18 časova na bazenu „Nikša Bućin“, a duel Katara i Novljana je zakazan dva sata kasnije.

"Može se reći da igramo lagan meč. Mislim da smo veliki favoriti i da smo već u finalu. Pitanje je i u kakvom ćemo sastatu odigrati ovaj susret, ali svakako se očekuje sigurna pobjeda. Ako budemo pravi, smatram da ni trofej neće doći u pitanje", rekao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

Ako je u dvoboju Katara i Jadrana sve jasno, neizvjesnost se očekuje u mečevima Primorca i Budve. Dva tima koja ove sezone nastupaju u regionalnoj A2 ligi imaju samo jedan cilj u Kupu - da se plasiraju u finale.

"Očekujemo težak meč. Budva je, kao i mi, mlada ekipa, igra veoma agresivno. Mi smo spremni i mislim da će biti zanimljivo. Nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz iz regionalnog takmičenja. Timovi su izjednačeni, mi smo domaćini i vjerujemo da možemo do trijumfa", kazao je sidraš Primorca Janko Krivokapić.

Budvani prihvataju ulogu blagog favorita.

"Smatram da smo u prednosti. Dobro poznajem igrače Primorca, s većinom njih sam radio kroz reprezentativne selekcije i iznenađenja u igri teško može da bude. U sportu je sve moguće, ali sve zavisi od nas", istakao je trener Budve Aleksandar Aleksić.

Revanš mečevi su na programu 25. novembra.

Bonus video: