Janović: Izuzetan početak

"Ovo je izuzetan početak i očekivao sam težu utakmicu", istakao je Janović
78 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Filip Roganović
Nikola Janović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.10.2015. 19:17h

Kapiten Nikola Janović se vratio u reprezentaciju nakon pauze na Svjetskom prvenstvu, a sinoć je pokazao koliko je važan za igru „ajkula“.

"Ovo je izuzetan početak i očekivao sam težu utakmicu. Španci su jaka ekipa, imaju tri ljevoruka igrača, čak i ponajbolji Ćavi Garsija nije bio u sastavu. Krenuli smo odlično, sjajno otvorili novi ciklus do Olimpijskih igara. Normalno da je neke stvari u ovom meču nisu do kraja funkcionisale, ali kada vidite rezultat onda sve izgleda idealno. Ipak, ima vremena da se spremimo do Evropskog prvenstva, kada se vrate Mlađan i Darko Brguljan i svi ostali koji sada nisu bili u timu, mislim da ćemo biti ekipa koja će jurišati na medalju", rekao je Janović.

Nema sumnje da je na debiju Vladimira Gojkovića Crna Gora najviše pokazala u defanzivi.

"Igrali smo odličnu odbranu, mislim da smo pokazali dosta i u napadu. Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni. Moja partija? Zadovoljan sam, ali kada igramo ovako dobro onda svi imamo više šansi da se pokažemo. Vidjelo se da ekipa ima novi motiv i energiju", istakao je stariji od braće Janović.

Da li je Španija možda krila karte pred međusobni meč na EP?

"Možda se i to desilo, ali možda u narednim mečevima i mi budemo krili karte. U svakom slučaju, treba na sve obratiti pažnju, dobro skenirati njihovu igru. Mnogo na EP zavisi od tog duela u grupi i moramo biti spremni", zaključio je Janović.

Bonus video: