Gojković pozvao 17 igrača, povratnik Nikola Vukčević

Vukčević je posljednji put u kapici sa državnim grbom bio tokom priprema za Olimpijske igre 2012. godine, a posljednje veliko takmičenje na kojem je nastupao je Svjetsko prvenstvo u Šangaju 2011.
96 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Reuters
Nikola Vukčević, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2015. 09:32h

Duel sa Španijom na otvaranju Svjetske lige crnogorski vaterpolisti dočekuju u praktično najjačem sastavu.

Tako nešto i očekivalo s obzirom na to da utakmica sa „crvenom furijom“ (utorak u 18 časova u Herceg Novom) predstavlja ujedno i debi na klupi „ajkula“ za selektora Vladimira Gojkovića.

Za nacionalni tim će nakon više od tri godine zaigrati centar Nikola Vukčević, koji nije bio u reprezentaciji zbog lošeg odnosa sa bivšim selektorom Rankom Perovićem.

Popularni Bobek je posljednji put u kapici sa državnim grbom bio tokom priprema za Olimpijske igre 2012. godine, a posljednje veliko takmičenje na kojem je nastupao je Svjetsko prvenstvo u Šangaju 2011.

Pored Vukčevića, tu je i Nikola Janović, koji je ljetos preskočio Svjetsko prvenstvo, i to su i jedine dvije promjene na spisku u odnosu na 13 igrača koji su predstavljali Crnu Goru na takmičenju u Kazanju prije tri mjeseca.

Za razliku od SP u timu sada nisu Nikola Murišić i Aleksa Ukropina, a sastav od 17 imena za pripreme sada su popunili Slaven Kandić, Nikolas Saveljić i Bogdan Đurđić.

„Za prvu akciju smo odabrali starije igrače, koji imaju najviše iskustva. Razgovarao sam sa svim kandidatima, svi su raspoloženi da igraju, sem Borisa Zlokovića koji je povrijeđen. Ovo nije najjači sastav, tu su još tri-četiri imena koja nisu tu za ovu akciju. U pitanju su Antonio Petrović, Saša Mišić i Aleksa Ukropina, oni će vjerovatno biti pozvani već za naredni meč“, rekao je Gojković, a prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza.

Španija će biti rival Crne Gore i u grupi na Evropskom prvenstvu u januaru u Beogradu.

„Sada je cilj da se skupimo. Ovo nije nova reprezentacija, ali se dosta toga promijenilo, i meni je prvi put da sam u ovoj ulozi. Ne možemo ništa značajno da napravimo za dva dana priprema, ali će nam biti lakše kada počnu pripreme za EP 14. decembra. Imaćemo neke osnove“, dodao je Gojković.

Pored Gojkovića u stručnom štabu će biti Petar Porobić i Nenad Vukanić, a novi kondicioni trener je Mladen Klikovac.

Spisak

Golmani: Miloš Šćepanović, Dejan Lazović, Slaven Kandić;

Bekovi: Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Uroš Čučković;

Spoljnji igrači: Darko i Draško Brguljan, Nikola i Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović, Bogdan Đurđić, Stefan Vidović, Nikolas Saveljić;

Centri: Nikola Vukčević, Filip Klikovac.

Bonus video: