NAPISAO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Prlainović: Vaterpolo u Srbiji je blizu amaterizma

7 komentar(a)
Andrija Prlainović, Foto: Reuters
Andrija Prlainović, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2015. 11:46h

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović upozorio je danas na tešku situaciju u kojoj se nalaze Crvena zvezda i Partizan i istakao da je taj sport u Srbiji sve bliži amaterizmu.

Crvena zvezda i Partizan su u samo tri dana u regionalnoj ligi doživjeli ubjedljive poraze od Primorja. Prvo je Zvezda izgubila sa 16:3, dok su crno-bijeli od iste ekipe poraženi sa 15:3.

"Mnogo je. Previše. Ti rezultati su zabrinjavajući, ali izgleda u ovom trenutku i realni", napisao je Prlainović na društvenim mrežama.

On je potom analizirao situaciju u oba beogradska kluba za koje je i nastupao u karijeri.

"U Zvezdi od one šampionske generacije iz 2013. i 2014. više ne igra nijedan igrač. Zvezda se tri sezone nakon osvajanja Lige šampiona vratila pet godina unazad. Sada nema ništa, ni bazen, ni tim ni uslove za kvalitetniji rad sa djecom", napisao je Prlainović.

On je naveo da šest trofeja u dvije godine Zvezdi nisu donijeli ništa, osim velike radosti svim navijačima.

Prlainović je zaključio da Zvezda sada ima mnogo manje nego što je imala 2009. godine kada je Viktor Jelenić pokrenuo priču sa vaterpolo klubom.

Govoreći o Partizanu, Prlainović je podsjetio da je u redove crno-bijelih došao 2006. godine sa 19 godina i da je izabrao taj klub jer je uvijek ciljao fajnal-for Lige šampiona.

Danas je, kako je napisao Prlainović, Partizan postao klub bez cilja i dugoročnog plana.

"Igrači, iako mahom momci od dvadesetak godina, jedva čekaju da postanu slobodni i da sreću i novac potraže na nekom drugom mjestu. Nagomilani dugovi koji se ukrupnjavaju iz sezone u sezonu doveli su do toga da Partizan više ne uspijeva da u svoje redove dovede nekog iskusnijeg igrača. Taj nedostatak se vidi u utakmicama sa jačim protivnicima", napisao je Prlainović.

Reprezentativac Srbije je istakao da je Srbija jedina zemlja u istoriji koja je u četiri sezone imala tri kluba u finalima Lige šampiona.

"To sada izgleda nevjerovatno... Partizan i Zvezda su osvajali trofej, Radnički došao na korak od istog. Sada bi se moglo dogoditi da niko od naših klubova ne prođe na fajnal-for Jadranske lige... blizu je sve to amaterizma, miriše na to ako se nastavi još koju godinu", zaključio je Prlainović.

Preporučujemo za Vas