Primorac se praktično oprostio od grupne faze

U obračunu sa splitskim Jadranom, koji im je konkurent za 4. mjesto (prva tri su maltene rezervisana za Segedin, Ferencvaroš i Akvakjaru), Kotorani nisu imali previše šanse, pošto su poraženi sa 9:6
0 komentar(a)
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.10.2015. 19:59h

Evropska odiseja je praktično gotova, mladi tim Primorca već nakon dva kola mora da se pomiri sa činjenicom da će grupna faza Evrokupa ove sezone biti nedosanjani san.

U obračunu sa splitskim Jadranom, koji im je konkurent za 4. mjesto (prva tri su maltene rezervisana za Segedin, Ferencvaroš i Akvakjaru), Kotorani nisu imali previše šanse, pošto su poraženi sa 9:6.

Poveli su, doduše, 2:0 golovima Nikolasa Saveljića i Uglješe Vukasovića, ali je to bilo sve.

Predvođeni Borisom Pavlovićem, iskusnim sidrašem koji je sa Primorcem 2009. bio šampion Evrope, i Nikolom Milardovićem, Hrvati su do poluvremena preokrenuli na 5:2.

Primorac je preko Saveljića i Đorđa Bulatovića prišao na 4:5, ali je to bilo sve, pošto je Jadran serijom 3:0 došao do rekordnih plus četiri.

Primorac sjutra (18.40) igra sa domaćim Ferencvarošem, koji je danas remizirao sa Akvakjarom (9:9).

U prvom meču današnjeg programa, francuski Strazbur je lako savladao njemački Eslingen (14:6).

Primorac - Jadran Split 6:9 (2:1, 0:4, 2:1, 2:3)

Budimpešta - Bazen Ferencvaroša. Gledalaca: 50. Sudije: Tkačenko (Rusija), Balcan (Malta). Igrač više: Primorac 9 (3), Jadran Split 9 (3).

Primorac: Stanović (devet odbrana), Radonjić, Bulatović 1, Kriještorac, Matković, Saveljić 4, Fanfani, Latković, Kosić, Krivokapić, Vukasović 1, Todorović, Radnić.

Jadran Split: Bratim, Vranjec, Tonković, Bustovacić 1, Franičević, M. Divković, Vukić 1, A. Divković, Milardović 4, Pavlović 2, Santini, Koljanin 1, Strujić (četiri odbrane).

Bonus video: