Primorac glatko izgubio od Akvakjare

Kotorani izgubili od favorita rezultatom 15:6
63 pregleda 1 komentar(a)
Primorac, Foto: Facebook.com
Primorac, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 30.09.2015. 20:06h

Očekivana nemoć Primorca - kotorski tim je porazom u duelu protiv italijanske Akvakjare otvorio kvalifikacioni turnir za Evrokup u Budimpešti.

Aktuelni finalista ovog takmičenja je slavio rezultatom 15:6, nakon što je naš predstavnik samo jednom, i to na startu, imao aktivan rezultat. Bilo je to kada je Nikolas Saveljić tri minuta i 14 sekundi prije kraja izjednačio na 1:1.

Poslije toga je sve, kao što je i moglo da se nasluti imajući u vidu razliku u kvalitetu, bilo u znaku tima iz Napulja, koji je onda poveo i sa 5:1, a na poluvremenu je imao plus pet (7:2). Prednost Akvakjare je u drugom poluvremenu samo rasla...

U prilog Primorcu, međutim, idu porazi Jadrana iz Splita (izgubio od Ferencvaroša sa 11:8) i Strazbura (Seged je bio bolji sa 12:10), jer su te dvije ekipe uz njemački Eslingen (u prvom kolu je slobodan) rivali Kotoranima za četvrto mjesto koje vodi u naredno kolo.

Vjeruje se da su Seged, Ferencvaroš i Akvakjara sigurni za prve tri pozicije.

Primorac je u drugom kolu, koje je na programu sjutra prijepodne, slobodan, a u trećem ga čeka utakmica sa Jadranom.

Taj duel se igra u večernjem terminu od 20.20 časova.

Akvakjara - Primorac 15:6 (4:1, 3:1, 6:1, 2:3)

Budimpešta - Bazen Ferencvaroša. Sudije. Buc (Njemačka), Uz (Turska).

Akvakjara: Volarević, M. Luongo 1, Rosi, Korolija, Marcijali 4, Toci 2, Lanconi 1, Ferone, Gito, S. Luongo 4, Valentino 3, Peres, Lamolja.

Primorac: Stanović, Radonjić 1, Bulatović, Kriještorac 1, Matković, Saveljić 2, Fanfani, Latković 1, Kosić 1, Krivokapić, Vukasović, Todorović, Radnjić.

Bonus video: