Primorac otvara turnir duelom protiv Akvakjare

Kotorani se nalaze u grupi A sa domaćinom Segedom, Ferencvarošem, Jadranom iz Splita, Strazburom, njemačkim Eslingenom i Akvakjarom
81 pregleda 1 komentar(a)
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.09.2015. 08:36h

Primorac sezonu počinje na prvom kvalifikacionom turniru za Evrokup koji se od danas do nedjelje održava u Budimpešti.

Kotorani se nalaze u grupi A sa domaćinom Segedom, Ferencvarošem, Jadranom iz Splita, Strazburom, njemačkim Eslingenom i Akvakjarom.

Upravo je Akvakjara, prošlogodišnji finalista ovog takmičenja, prvi protivnik (večeras 20.20 časova) timu koji i ove godine sa klupe vodi Miodrag Mirović. Nema dileme da su Italijani veliki favoriti u ovom duelu...

Primorac u sezonu ulazi bez Uglješe i Matije Brguljana (prvi je sada na golu Katara, a ovaj drugi je karijeru nastavio u Italiji, u kapici drugoligaša Salerna), kao i Danila Adžića (prešao u Partizan), tu više nije ni Grk Dimitrios Celatis, a nova lica su Božo Fanfani (koji je i ranije igrao za Primorac), kao i doskorašnji golman Budve Igor Zubac.

„Nemamo rezultatski imperativ, jer je u grupi nekoliko kvalitetnijih i iskusnijih ekipa od nas. Mislim da disciplinovanom igrom možemo da budemo dobar protivnik svima. Ipak, podižemo formu za 10. oktobar i start regionalnog takmičenja“, rekao je ponajbolji igrač Kotorana Nikolas Saveljić.

Plasman u narednu rundu izboriće četiri prvoplasirane ekipe.

Druga kvalifikaciona grupa se igra u Splitu, a nastupaju Mornar, Sintez, Kanotijeri iz Napulja, ruski Kinef, Videks iz Holandije i Nica.

Raspored

1. kolo (danas): Primorac - Akvakjara (20.20);

2. kolo (četvrtak): Primorac slobodan;

3. kolo (četvrtak): Primorac - Jadran Split (20.20);

4. kolo (petak): Ferencvaroš - Primorac (18.40);

5. kolo (subota): Seged - Primorac (12.20);

6. kolo (subota): Primorac - Eslingen (17);

7. kolo (nedjelja): Strazbur - Primorac (9h).

Bonus video: