Jadran danas protiv POŠK-a, u nedjelju stiže Mornar

55 pregleda 1 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
VK Jadran Carine, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 25.09.2015. 07:59h

Regionalna liga u vaterpolu startuje danas, a takmičenje će se i ove sezone igrati u drugačijem sistemu. Jadran Carine je rezultatima prošle sezone (bio je na korak od plasmana na finalni turnir) zaslužio da se ove takmiči u regionalnoj eliti, takozvanoj A1 ligi, dok će crnogorski vaterpolo u A2 ligi imati tri predstavnika - Budvu, Primorac i Kataro.

A1 liga startuje danas, Jadran očekuje duel sa POŠK-om, a onda i sa Mornarom već prekosjutra, i oba susreta će se odigrati na otvorenom bazenu na Škveru. To je jedan od noviteta u ligi - timovi će nedjeljno igrati po dvije utakmice, u petak i nedjelju.

"Protiv POŠK-a smo veliki favoriti, ako pružimo koliko možemo mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Kvalitetnija smo ekipa od Splićana, a vjerujem da možemo na svom bazenu da se nosimo i sa jačima. Ambicije u regionalnom takmičenju su da dođemo do finalnog turnira, a vjerujem da nismo rekli posljednju riječ ni u Ligi šampiona. Čekaju nas mečevi sa Brešom u plej-ofu, a ako ispadnemo, igraćemo u Evrokupu, što nije mala stvar", rekao je mladi centar Jadrana Stefan Pješivac.

Pored crnogorskog šampiona, u A1 ligi ove sezone nastupaće i Primorje, aktuelni šampion Jadranske lige, te Jug, Mladost, Mornar, POŠK, kao i četiri srpska tima - Partizan, Crvena zvezda, Radnički i Vojvodina.

A2 liga startuje tek 10. oktobra, a uz tri crnogorska tima u njoj će nastupiti splitski Jadran, Medvešćak, Solaris iz Šibenika i Nais iz Niša. Liga je trebalo da ima osam ekipa, ali je prvo od nje odustao Branik iz Maribora, a potom i reprezentacija Slovenije.

Raspored

Prvo kolo (danas)

Jadran Carine - POŠK (19)

Jug - Mornar (19)

Partizan - Vojvodina (19.30)

Mladost - Primorje (20.30)

Crvena zvezda - Radnički (21.00)

Nedjelja (drugo kolo)

Jadran Carine - Mornar (19)

Partizan - Radnički (18)

Jug - POŠK (19)

Crvena zvezda - Vojvodina (19.30)

Odloženo

Mladost - Primorje

Bonus video: