Gojković: Nismo favoriti, ali da vidimo koliko možemo sa najboljima

"Breša je sam krem evropskog vaterpola, uz Pro Reko, Primorje, Jug i Solnok vjerovatno i najjača ekipa", ističe trener Novljana
90 pregleda 3 komentar(a)
Jadran, Foto: VK Jadran
Jadran, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 23.09.2015. 08:36h

Vaterpolisti Jadran Carina nisu imali sreće u žrijebu za plej-of rundu za Ligu šampiona. Izvukli su Brešu, italijanskog vicešampiona koji je u finalu prošle sezone namučio nedodirljivi Pro Reko.

Novljani nisu priželjkivali ovu ekipu, jer je na putu do Lige šampiona mogao da im se nađe i Hanover ili Marsej, i bilo koji od ta dva tima je za nijansu lakši.

„Jasno je da smo mogli bolje da prođemo u žrijebu, jer smo i sa Hanoverom i Marsejom mogli da igramo i jurimo Ligu šampiona. Breša je, s druge strane, sam krem evropskog vaterpola, uz Pro Reko, Primorje, Jug i Solnok vjerovatno i najjača ekipa. Sigurno da nismo favoriti, ali ovo je prava prilika da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje timove na Starom kontinentu“, rekao je trener Vladimir Gojković.

Crnogorski šampion, međutim, nije bez šansi.

„Probaćemo da pokažemo najviše u prvoj utakmici na našem bazenu i da uz eventualni pozitivan rezultat napravimo dobru uvertiru za revanš. Cilj smo ispunili, u najgorem slučaju igramo Evrokup, ali se ne predajemo ni protiv Italijana“, dodao je Gojković.

Jadran u petak čeka start Regionalne lige, prvi rival je POŠK na Škveru, a drugo kolo se igra već u nedjelju kada u Herceg Novi stiže Mornar iz Splita.

Bonus video: