Jadran preko Verone do plej-of runde

0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 20.09.2015. 11:39h

Jadran Carine je napravio podvig - sa tri pobjede u isto toliko mečeva na turniru u Veroni se plasirao u plej-of za Ligu šampiona.

Novljani su u posljednjoj utakmici na turniru savladali domaćina sa 10:9 i tako otklonili sve dileme, jer im je prije ovog duela bio dovoljan i minimalni poraz da se domognu posljednje runde kvalifikacija.

Najefikasniji u sastavu crnogorskog šampiona su bili Nikola Janović, Stefan Pješivac, Aleksa Ukropina i Miroslav Ranđić sa po dva gola, dok su po jedan postigli Vlado Popadić i Nikola Moskov.

Jadran je protiv Italijana konstantno bio u prednosti, koja je u tri navrata iznosila tri gola (6:3, 7:4, 8:5).

Verona je izjednačila na 8:8 golom Antonija Petkovića tri minuta i 10 sekundi prije kraja treće četvrtine, ali je Ukropina već u narednom napadu vratio vođstvo, a onda i postigao pobjedonosni pogodak sredinom posljednje dionice.

"Smatram da smo u najizjednačenijoj grupi ostvarili fantastičan rezultat. Tokom cijelog turnira nas je krasila odlična odbrana, a u odnosu na prethodni turnir u Herceg Novom smo podigli igru, iako mislim da imamo jos prostora za napredak, pogotovo u napadu. Prvo mjesto nam mnogo znači na planu samopouzdanja. Vec za vikend nas čekaju dvije utakmice Regionalne lige, treba da što prije zaboravimo šta je bilo i da se okrenemo novim obavezama. Cilj je ispunjen, sada čekamo žrijeb i koga god da dobijemo za protivnika daćemo maksimum", rekao je Stefan Vidović.

Plasman u narednu rundu sa turnira u Veroni izborila je i Oradea, koja je u trećem kolu savladala Sabadelj 13:6.

Sa turnira u Rijeci, u plej-of su se plasirali Primorje i Marsej, iz Hanovera Solnok i domaćin, a iz Atine OSC i Breša.

Žrijeb za plej-of je u utorak, a poraženi timovi iz tih duela nastavljaju takmičenje u Evrokupu.

Jadran Carine - Verona 10:9 (3:2, 4:3, 2:3, 1:1)

Verona - Bazen "Manara". Sudije: Stavridis (Grčka), Mersije (Francuska).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić, Vidović, Moskov 1, Banićević, Janović 2, Radović, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac 2, Popović.

Verona: Oliva, Di Fulvio 1, Di Zoma 1, Kopoli, Vergano 1, Petković 1, Buzilaki 1, Jelača 2, Mirarki 1, Bini, Raci 1, Dezerti, Bjađi-Antoneli.

Bonus video: