NAKON NAPADA NA IGRAČE CRVENE ZVEZDE

Srpski klubovi neće u Split i okolinu, reakcije iz Hrvatske: Ishitrena odluka

Klubovi iz Srbije su zbog brutalnog napada splitskih huligana odlučili da ne igraju mečeve Regionalne lige u Splitu i okolini
1062 pregleda 0 komentar(a)
Regionalna vaterpolo liga
Regionalna vaterpolo liga

Vaterpolo bura se ne stišava nakon teškog incidenta, koji se dogodio u subotu u Splitu, kada su napadnuta trojica igrača Crvene zvezde, uoči zakazanog meča sa Mornarom.

Klubovi iz Srbije su zbog brutalnog napada splitskih huligana odlučili da ne igraju mečeve Regionalne lige u Splitu i okolini.

"Donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbjednosnih razloga", navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Milivoj Bebić, nekadašnji reprezentativac SFRJ, član UO Vaterpolo saveza Hrvatske i povjerenik Regionalne lige, rekao je za 24sata.hr da je riječ o ishitrenoj odluci.

"Iznenađen sam ishitrenom reakcijom srpskog saveza. I mi ćemo vrlo brzo poslati saopštenje jer liga traje i nema vremena za čekanje. Svaki incident treba osuditi, što smo uostalom i učinili, i takvi incidenti koji nemaju veze sa sportom ne bi smjeli da utiču ni na ono što se događa na bazenu, niti na prijateljske odnose sportista", rekao je Bebić.

I selektor Hrvatske Ivica Tucak je iznenađen.

"To je loša odluka srpskog saveza. Partneri moraju razgovarati, pogotovo jer je Vaterpolo savez Hrvatske odmah i bez rezerve osudio incident i jasno dao do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo", rekao je Tucak.

U prvoj Regionalnoj ligi igraju tri kluba iz Splita - Jadran, Mornar i POŠK. Dubrovnik je od Splita udaljen 229 kilometara, pa bi srpski klubovi mogli da gostuju Jugu.