Jadran Carine izgubio od Spartaka

Sastav Vladimira Gojkovića je tako upisao prvi poraz u grupi, nakon što je savladao Mladost i Monpelje i prije posljednjeg kola obezbijedio prolaz u drugo kolo
86 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo klub Jadran, Foto: Facebook/VK Jadran
Vaterpolo klub Jadran, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 06.09.2015. 18:28h

Jadran Carine je porazom okončao prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - bolji od Novljana na Škveru bio je ruski Spartak koji je slavio sa 13:11.

Sastav Vladimira Gojkovića je tako upisao prvi poraz u grupi, nakon što je savladao Mladost i Monpelje i prije posljednjeg kola obezbijedio prolaz u drugo kolo.

Ruski tim je bio bolji od starta, Jadran je morao čitav meč da juri prednost protivnika koja je u trećoj četvrtini iznosila i velika četiri gola (10:6 i 11:7).

Naš šampion je u posljednoj četvrtini prišao na gol razlike (12:11) golom Nikole Moskova 40 sekundi prije kraja, ali je Spartak odbio taj nalet...

Spartak je sa tri pobjede, i to prilično ubjedljive (ukupna gol razlika plus 15) dokazao da je u ovom trenutku najbolja ekipa na turniru.

Najbolji u Jadranu bili su Nikola Janović i Moskov sa po tri gola, dva je postigao Vlado Popadić, a po jedan Stefan Pješivac, Željko Kovačić i Miroslav Ranđić.

Treća ekipa koja je prošla u drugu rundu sa turnira u Novom je Monpelje - Francuzi su u odlučujućem meču za prolaz bili bolji od Mladosti sa 8:6.

Žrijeb je najavljen za sjutra u 13 časova (ako u LEN-u ne bude nekih promjena), a u drugom kolu kvalifikacija će pored Jadrana i Budve igrati i Breša, Primorje, Sabadelj, Vuljagmeni, Duizburg, Radnički, Solnok, Monpelje, Spartak Volgograd, Hanover, OSC, Marsej, Verona i Oradea.

Jadran Carine - Spartak 11:13 (2:4, 3:2, 2:5, 4:2)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Sudije: Sungu (Turska), Inesta (Španija).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić 2, Kovačić 1, Vidović, Moskov 3, Banićević, Janović 3, Radović, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac 1, Popović.

Spartak: Fjodorov, Lazarev, Jurčik 5, Češev, V. Fjodotov, Ašajev 2, Halturin, Andrjukov 1, Bičkov 2, Rekečinskij 2, Lisunov 1, Agakov, P. Fjodotov.

Bonus video: