Budva prokockala pobjedu protiv Oradee, ali prošla

Ovaj remi protiv Rumuna, međutim, ne mijenja ništa, jer su se Budvani plasirali u drugu rundu
0 komentar(a)
Dejan Lazović, Foto: Boris Pejović
Dejan Lazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2015. 18:52h

Budva je imala tri boda u džepu protiv Oradee, ali je na kraju morala da se zadovolji remijem - tim Aleksandra Aleksića je odigrao 7:7 protiv rumunskog šampiona, iako je minut i po prije kraja vodio sa 7:5.

Kako god, ovo ne mijenja ništa, jer su Budvani sa četiri boda iz prva dva kola na turniru u Valeti izborili plasman u drugu rundu, nakon što je Verona bila ubjedljiva protiv domaćina (19:5) i time ga prikovala za posljednje mjesto na tabeli.

Jedina dilema pred posljednje kolo na Malti s koje pozicije će crnogorski vicešampion proći.

Budva je bila blizu trijumfa protiv Rumuna, da bi prvo Dušan Marković minut i 28, a onda i George Dunka 41 sekund prije kraja učinili da Oradea izbjegne poraz u drugom kolu.

Naš vicešampion je poveo sa 3:0 (tri gola Blaža Mitrovića), Oradea poravnala na 3:3 i sve do rezultata 7:5 za Budvane se igralo gol za gol...

Budvani nakon dvije utakmice drže prvo mjesto sa Veronom sa četiri boda, Oradea ima dva, a Valeta je na nuli.

Posljednji meč na turniru Budva igra sjutra sa Veronom (9.30 časova).

Budva - Oradea 7:7 (3:2, 1:2, 2:1, 1:2)

Valeta - Gradski bazen. Sudije: Vojevodin (Rusija), Buć (Španija).

Budva: Lazović, Manojlović, Ćupić, Vujašević, Mitrović 4, S. Ćetković, Radunović, Đurđić 1, Kovačević, Radanović 1, P. Ćetković 1, Franeta, Krivokapić.

Oradea: Pijetlović, Sabo, Negrean 3, Marković 1, Kjoveanu, Popoćiju, Đorđesku 1, Čupić 1, A. Kretu, Dunka 1, Minea-Andrei, Kovac, D. Kretu.

Bonus video: