Uskoro novi vaterpolo i plivački centar

Nikšić će uskoro biti centar vaterpolo i plivačkog sporta u Crnoj Gori, smatraju u VPSCG
90 pregleda 3 komentar(a)
Bazen u Nikšiću, Foto: VPSCG
Bazen u Nikšiću, Foto: VPSCG
Ažurirano: 04.09.2015. 12:44h

U Nikšiću su intezivirani radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena, koji će po završetku biti od ogromnog značaja, ne samo za stanovnike tog grada, već za vaterpolo i plivački sport u Crnoj Gori. U toku je izvođenje unutrašnjih građevinski radova, koji će po riječima predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića biti gotovi do kraja godine.

’’U toku su unutrašnji radovi koji teku dobrom dinamikom. Očekujemo da svi unutrašnji radovi oko bazena budu gotovi do kraja godine. Preostaje još bazenska tehnika, i to nam malo produžava rok završetka radova zbog tendera koje smo obavezni da sprovodimo. Nadamo se da ćemo početkom aprila pustiti bazen u funkciju, a možda i prije. Određene problema imali smo i zbog PDV-a, a na te probleme nijesmo računali, jer nam to sada poskupljuje investiciju za oko 200 hiljada eura. Trudimo se da obezbijedimo taj novac, kako iz SO Nikšić tako i uz pomoć donatora.’’

Bazen u Nikšiću biće opremljen najnovijim sistemima za zagrijavanje kojim će se uštedjeti električna energija.

’’Bazen kada je napravljen najveći problem je bila velika potrošnja električne energije. Novi sistem sa toplotnim pumpama učiniće da ta potrošnja bude pet puta manja, i mi u Opštini moći ćemo normalno da finansiramo rad bazena. Vjerujemo da će bazen biti među najljepšima u regionu. Ukupna investicija je oko milion i 300 hiljada eura’’, zaključio je Grbović.

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Srđan Kovačević naglasio je da će bezan u Nikšiću biti od velikog značaja za vaterpolo i plivački sport u našoj državi.

’’Ako pođemo od činjenice da Crna Gora u ovom trenutku ima samo tri zatvorena bazena, i jedan u Herceg Novom, i da su vodeni sportovi bili koncentrisani samo na južni dio naše države, realizacijom ovog projekta, jedan značajan dio Crne Gore, gledano površinski i kroz broj stanovništva, dobija priliku da se bavi, rekreira i takmiči kada su u pitanju vodeni sportovi. Ovaj bazen je od velikog značaja za Vaterpolo i plivački savez Crne Gore. Vjerujem da ćemo jako brzo pokriti i bazen u Podgorici, čime bi kompletirali prvu fazu aktivnosti u Savezu vezanu za širenje infrastrukture. Savez je za rekonstrukciju ovog bazena već izdvojio 800 hiljada eura, i vjerujemo da će, uz naravno podršku SO Nikšić, to biti dovoljno da bazen profunkcioniše. Ne samo kad su u pitanju vodeni sportovi, Nikšić je pokazao da u svim sportovima može da bude broj jedan. Vjerujem da će u narednih deset godina Nikšić biti baza vaterpolo i plivačkog sporta u Crnoj Gori’’, poručio je Kovačević.

Pored Veselina Grbovića i Srđana Kovačevića, obilasku radova na bazenu u Nikšiću prisustvovali su Petar Porobić direktor VPSCG, Predrag Ivanović direktor SC ’’Nikšić’’ kao i Zoran Ivanović direktor PVK Nikšić.

Bonus video: