Carine novi sponzor Jadrana, Janović predvodi novi tim

187 pregleda 4 komentar(a)
Jadran, Foto: VK Jadran
Jadran, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 18.08.2015. 11:38h

Podgorička kompanija "Carine" novi je generalni sponzor Vaterpolo kluba Jadran, pa će u narednoj sezoni novljanski klub nositi ime Jadran Carine, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u prostorijama kluba sa Škvera. To je prvi put nakon osam godinada Jadran ima generalnog sponzora...

"Iza nas su godine koje su predstavljale veliku borbu da se klub održi i Jadran je dobio podršku kakvu za 90 godina postojanja zaslužuje. Kompanija Carine je jedan od najvećih investitora u opštini Herceg Novi i koja je iskazala spremnost das bude generalni sponzor uspješnog kolektiva. Razgovori sa Čedom Popovićem su bili jako kratki i jako uspješni", kazao je predsjednik Jadran Carina Đuro Marić.

Jadran je potpisao ugovor sa Carinama na pet godina, a vrijednost ugovora je 80 hiljada eura godišnje, dakle ukupno 400 hiljada eura.

Carine su se obavezale i da animiraju ostale partnere i sponzore da pomognu klubu, koji je, kako je saopšteno, posljednjih godina od lokalnih firmi nije dobijalo više od 20 hiljada eura po sezoni.

Stabilno finansiranje kluba omogućiće da se Jadran dalje razvija i "potvrdi da je najuspješniji klub u Crnoj Gori i sportski kolektiv u Herceg Novom", dodao je Marić.

"Narednih mjesec dva riješićemo i nagomilane dugove u kolektivu koji je osam godina bio bez generalnog sponzora. To zaslužuju igrači i uprava koji su se maksimalno borili da opstanu i koji nisu zbog loše materijalne situacije ni štrajkovali niti pokušali da sabotiraju, već su donosili rezultate", kazao je vlasnik kompanije Carine Čedomir Popović, kome je bila želja da se ime njegove firme, koja je vezala dio biznisa za Herceg Novi, nađe uz ime Jadrana.

"Nisam nikom htio da zatvorim usta ovim, niti ima razloga. Sve što sam uradio ovdje, nije ništa mimo zakona i svakog mogu da pogledam u oči, naprotiv. Ne pokrivam ništa ružno ovim sponzorstvom, samo sam želio da se ime Carine nađe na dresu Jadrana, koji je izuzetno kvalitetan kolektiv. To mi je čast s obzirom na njihove uspjehe", odgovorio je Popović, na zahtjev novinara za dodatnim obrazloženjem svoje odluke da bude generalni sponzor.

Jadran je danas predstavio i ekipu za narednu sezonu, koju će predvoditi povratnik Nikola Janović. Osim Janovića, u ekipu Vladimira Gojkovića su ovog ljeta stigli i Željko Kovačić, Miroslav Ranđić i mladi srpski reprezentativac Aleksa Petrovski.

Ugovor na dvije godine je produžio Stefan Vidović, dok su četvorogodišnje ugovore potpisali talentovani Stefan Pješivac, Vlado Popadić, Nikola Giga i Stefan Porobić.

"Vratio nam se stari-novi kapiten iz Hrvatske, Željko Kovačić, koji je u Jadranu bio prije dvije godine. Najzvučnije pojačanje je kapitet crnogorske reprezentacije, Nikola Janović, koji je treći put u Jadranu, koji će nam donijeti dodatni impuls u igri i ponašanju mladih igrača. U ekipi je i centar Boris Zloković, mada još to nije izvjesno dok za mjesec ne bude poznat ishod terapija zbog njegove povrede ramena. Tu su i dva igrača iz Srbije, Miroslav Ranđić sa dugim iskustvom iza sebe, igrao je za nekoliko evropskih klubova i Aleksa Petrovski mladi reprezentativac Srbije-ulog za budućnost", najavio je trener Jadrana Vladimir Gojković, sasvim izvjesno i novi selektor Crne Gore.

Jadran je već dvije godine neprikosnoven u Crnoj Gori, što će i cilj za narednu sezonu.

"Cilj je da u regionalnoj Jadranskoj ligi, koja je pojačana klubovima iz Srbije, dođemo do fajnl-fora i priđemo najboljima, Primorju iz Rijeke i Jugu iz Dubrovnika, koji su među najboljima u Evropi. Imamo i Evroligu, gdje je specifičan sistem takmičenja i prvi turnuir je već 4. septembra na našem bazenu. Teška je grupa ali cilj je da idemo što dalje kroz evro ligu i kasnije kroz evro kup", dodaj je Gojković.

Marić je zahvalio Nikoli Janoviću što je posljednju godinu karijere odlučio da provede u Jadranu Carine, u kojem će igrati treći put u karijeri.

"Prethodnih sezona u ovom klubu mi je bilo izuzetno i čast mi je da igram u ovom klubu. Jadran je veliki klub. Osjećam se odlično u ovm gradu. Želio sam da poslije svih napornih sezona jednu godinu provedem ovdje i tako sebe pripremim i pomognem Jadranu za reprezentativne akcije. Vjerujem da ćemo i Jadran i ja ispuniti ambicije. Ovo je mlada ekipa pored nas iskusnih, postigli su napredak zahvaljujući Vladu i sguran sam da će Jadran predstavljati i dalje stub crnogorskog vaterpola i sporta uopšte", poručio je Nikola Janović.

Željko Kovačić je rekao da se veoma brzo dogovorio sa Jadranom oko istih ciljeva i ambicija.

"U Jadranu sam već proveo dvije puno lijepe godine sa mladom ekipom i odličnom atmosferom. Veseli me povratak, ambicioznost i rad kluba, mlada ekipa željna uspjeha i dokazivanja, što i nas starije tjera da odemo korak naprijed. Imamo kvalitet i uslove sa novim sponzorom, da ne bude više neizvjesnosti oko plata", istakao je Kovačić.

Bonus video: