Jadran šampion i u korišćenju pretpristupnih fondova Evropske unije

66 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran, Foto: Savo Prelević
VK Jadran, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2015. 17:10h

Drugi put zaredom, PVK Jadran će koristi pretpristupna sredstva Evropske unije na programu prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske, po čemu je novljanski klub jedini sportski kolektiv u Crnoj Gori.

"Nakon projekta ’’Olimpijske nade’’ koji je okupio, mlađe kategorije, svih crnogorskih vaterpolo klubova i dubrovačkog Juga, direktor Jadrana Miloš Mračević je u ime kluba prošle sedmice potpisao ugovor sa delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori o nastavku projekta. Novi projekat, pod nazivom „OH2O-POLO“ u velikoj mjeri proširuje broj korisnika odnosno partnera kao i ciljeve u odnosu na prethodni projekat i uključuje čak 10 vaterpolo klubova - Jadran, Bijela, Primorac, Kataro i Budva iz Crne Gore i Jug, Belvi, Cavtat, Gusar i Korčula iz Hrvatske", navodi se u saopštenju Jadrana.

Projekat će otpočeti sa realizacijom 1. septembra ove godine i trajaće 18 mjeseci.

"Novi projekat ima za cilj da unaprijedi saradnju između partnerskih klubova na svim nivoima, sa posebnim akcentom na otvaranje prostora za zajedničke aktivnosti najmlađih članova tih sportskih kolektiva, kao i na razmijenu iskustva u praksi između trenera i ostalih članova stručnih štabova. Jedna od najznačajnijih novina u projektu odnosi se na uključivanje lokalnih samouprava i to opština Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle i Dubrovnika u projekat, i to u dijelu koji se odnosi na pripremu i sprovođenje politika u oblasti mladih i sporta u tim gradovima. Novi projekat nastavlja sa osnaživanjem stručnih kapaciteta u partnerskim vaterpolo klubovima, a jedan dio sredstava će se usmjeriti na nabavku neophodnih sredstava za rad u vidu opreme", dodaje se u saopštenju.

Kako ističu iz Jadrana, „posebna pažnja će biti posvećena promociji programa prekogranične saradnje u javnosti, kao važnog instrumenta za podsticaj lokalnog razvoja u svim crnogorskim gradovima“.

- Na projektu će učestvovati preko 350 djece, mladih, trenera i ostalih članova vaterpolo klubova iz prekograničnog područja, a glavne projektne aktivnosti se odnose na organizaciju Vaterpolo Kampova, EU informativnih dana, Plivačkog takmičenja, Konferencije za predsatvnike lokalnih samouprava, te stručnih seminara za trenere i menadžere klubova“, piše u saopštenju Jadrana.

Bonus video: