Srbija ubjedljivo došla do novog zlata

Srbija je posljednji put prvak svijeta bila 2009. godine u Rimu, kada je ova generacija prvi put i nastupila na jednom velikom takmičenju...
387 pregleda 487 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Beta/AP
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.08.2015. 20:18h

Srpski vaterpolisti su potvrdili dominaciju i evropskoj tituli dodali i svjetsku.

"Delfini" su u finalu savladali Hrvatsku (11:4), iako su nakon samo tri minuta igre na startu gubili sa 2:0.

Ali, Srbija djeluje toliko moćno da nema rezultata koji ne može da stigne, pa je već do poluvremena serijom 5:0 povela sa 5:2, a onda i na samom startu otišla na ogromna četiri gola viška (6:2).

Hrvati su kasnije smanjili na 7:4, imali su šansu da vrate neizvjesnost, ali su izabranici Dejana Savića odbili nalet i u posljednjoj četvrtini praktično samo trošili vrijeme, ali i do vrha napunili mrežu protivnika.

Srbija je posljednji put prvak svijeta bila 2009. godine u Rimu, kada je ova generacija prvi put i nastupila na velikom takmičenju...

Hrvatska je plasmanom u finale obezbijedila plasman na Olimpijske igre, a Srbi su to pravo ostvarili još trijumfom u Svjetskoj ligi početkom ljeta.

Srbija je na SP u Kazanju upisala sve trijumfe - počelo je protiv Crne Gore u grupi, a potom su padali Japan, Australija, SAD, Italija i sada Hrvatska.

A bronza je pripala Grčkoj, koja je i treći meč u nokaut fazi morala da rješava na peterce (nakon trijumfa protiv Australije u četvrtfinalu i poraza od Hrvata u polufinalu).

Pala je Italija (11:9), pa su Heleni uz medalju, koju niko u svijetu vaterpola nije očekivao, večeras obezbijedili i odlazak na OI.

Grčkoj je ovo druga medalja na velikim takmičenjima, a i prvu je (takođe bronzanu) donijela sa SP - bilo je to 2005. godine.

Bonus video: