Jokić: Uspjeh je u ovom sastavu biti među prvih pet na svijetu

"Ja sam i prije Svjetskog prvenstva najavljivao da je u ovom sastavu uspjeh biti među pet na planeti. Vraćamo se uzdignute glave u Crnu Goru. Okrećemo se narednim obavezama, Evropskom prvenstvu i da izborimo olimpijsku vizu", kazao je kapiten naših vaterpolista
112 pregleda 16 komentar(a)
Crna Gora - Mađarska, Foto: Wpolo.me
Crna Gora - Mađarska, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 08.08.2015. 15:09h

Vaterpolo reprezentacija je pobjedom protiv Mađarske osvojila peto mjesto i donekle popravila utisak na Svjetskom prvenstvu u Kazanju.

Peto mjesto, kako ističe kapiten Predrag Jokić, nije mala stvar u ovom trenutku.

"Završili smo turnir onako kako smo priželjkivali. Zasluženo smo savladali Mađarsku, odigrali dobro... Ja sam i prije Svjetskog prvenstva najavljivao da je u ovom sastavu uspjeh biti među pet na planeti. Vraćamo se uzdignute glave u Crnu Goru. Okrećemo se narednim obavezama, Evropskom prvenstvu i da izborimo olimpijsku vizu. Kada se sve sabere jedino je taj poraz protiv Hrvatske bio visok, ali potpuno zaslužen. Već drugi ili treći put nas pobjeđuju na isti način, ali treba nešto da naučimo iz svih tih poraza. Sada nas čekaju pripreme za EP, da spremno dočekamo to takmičenje'', rekao je Jokić.

Draško Brguljan je bio zadovoljan što je savladana tako moćna reprezentacija kakva je Mađarska.

"Uvijek sam zadovoljan kada pobijedimo Mađare. Ovo je pozitivan kraj za nas. Nismo uspjeli da se plasiramo u polufinale, ali više nećemo da se vraćamo na to. Peti smo na svijetu. Ne zadovoljava me ništa sem zlato. Ali, idemo dalje, moramo da treniramo, da radimo... Ponavljam, ovdje smo bili bez tri važna igrača. Jedna jako važna stvar je da smo u posljednje dvije utakmice dobili golmana - Dejana Lazovića. Ako nastavi ovako sigurno će biti jedan od najboljih u Evropi. Dobili smo ljevorukog igrača, sa 16 godina ovo mu je prvo takmičenje. Tu je i centar Nikola Murišić, odigrali su svi maksimalno koliko su mogli, borili se. Na njima je da rade, oni su budućnost crnogorskog vaterpola, i biće sigurno vrhunski igrači. Bilo je uspona i padova u našoj igri, ali smo zadovoljni odnosom koji smo pokazali prema ovom prvenstvu. Već za tri mjeseca počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Nakon toga Olimpijske igre... Moramo da nastavimo da se borimo. U posljednje dvije utakmice smo vidjeli da možemo, samo treba da proradimo na psihološkoj stabilnosti", istakao je Brguljan.

Bonus video: