Janović: Da odradimo ovo do kraja

"Vidjeli ste, krenuo je šut i ne znam šta sada da kažem. Kada krene taj segment onda ide sve. Odlučili smo da igramo dalje, da se borimo, nije isto biti peti ili osmi. Dobro, u suštini jestea, ali je bolje završiti turnir pobjedama", istakao je Brguljan
9 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Wpolo.me
Mlađan Janović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 06.08.2015. 15:24h

Crnogorski vaterpolisti igraće za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što su danas savladali Australiju sa 11:8.

Bio je to meč praktično bez značaja, ali su "ajkule" pronašle motiv i pobijedile tim protiv kojeg su u grupi u posljednjem napadu izborile remi.

"Donekle je i bitno što smo pobijedili, sada igramo za peto mjesto. Zasluženo smo tu gdje jesmo, a odradićemo i ovaj posljednji meč s namjerom da ispravimo neke greške koje smo pravili. Mada, kao što sam i prije rekao - mislim da nekih velikih grešaka kod nas nije bilo, već su jednostavno Hrvatska u četvrtfinalu i Srbija u grupi bolje ekipe od nas. Kao što je poznato, na Svjetskom prvenstvu smo bez tri ili četiri standardna igrača na čije smo prisustvo navikli, a svaki od njih nije tu iz sasvim opravdanih razloga. Šta je tu je, spremaćemo se za naredno Evropsko prvenstvo", rekao je Mlađan Janović, strijelac četiri gola protiv "kengura".

Ovo je bila najbolja partija Crne Gore na šampionatu.

"Ni Australija nije bila motivisana za ovaj meč, baš kao ni mi. Ove utakmice se igraju zbog prestiža, zbog sebe, ekipe..., kako bi se ostalo u takmičarskom ritmu", dodao je Janović.

Draško Brguljan je konačno mogao da kaže da je napad krenuo.

"Vidjeli ste, krenuo je šut i ne znam šta sada da kažem. Kada krene taj segment onda ide sve. Odlučili smo da igramo dalje, da se borimo, nije isto biti peti ili osmi. Dobro, u suštini jeste, ali je bolje završiti turnir pobjedama", istakao je Brguljan.

Dejan Lazović je dobio šansu među stativama.

"Odigrali smo dobru utakmicu, sem treće četvrtine gdje smo malo pali. Pobijedili smo Australiju koja je na ovom šampionatu pokazala da je dobra ekipa, da je u samom vrhu vaterpola. Zadovoljan sam igrom, najbitnije je da se pobjeđuje. I u meču za peto mjesto ćemo igrati svom snagom, daćemo sve od sebe, pa šta bude. Nadamo se pobjedi", rekao je Lazović.

Bonus video: