"Ajkule" savladale Australiju, za 5. mjesto sa Mađarima

Crna Gora zaigrala kada je to bilo najmanje potrebno i savladala "kengure". U okršaju za petu poziciju repriza finala sa SP u Barseloni
117 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Jokić, Foto: Wpolo.me
Predrag Jokić, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 06.08.2015. 15:30h

Crnogorske vaterpoliste je krenuo napad kada je nažalost to bilo najmanje potrebno - u duelu za razigravanje od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu.

"Ajkule" su pobijedile Australiju (11:8) i u subotu će igrati za petu poziciju protiv Mađarske, koja je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država (13:9).

Crna Gora je, za razliku od prethodnih duela na turniru, sada meč otvorila onako kako treba, pa je prednost rasla do najvećih plus četiri (5:1) na startu druge četvrtine.

Redom su pogađali Aleksandar Radović, Darko Brguljan (po dva puta) i Draško Brguljan i tada je djelovalo da „kenguri“ ne mogu da pariraju.

A onda se desio pad u igri naše reprezentacije, Australijanci su počeli da igraju i utakmica je ponovo oživjela kada je protivnik u tri navrata došao na minus jedan (5:4, 6:5, i 7:6).

Ipak, pogoci Mlađana Janovića i Vjekoslava Paskovića su donijeli 9:6, odbili nalet rivala i omogućili Crnoj Gori nešto mirniju igru u posljednjih osam minuta.

Mlađan Janović je sa četiri gola bio najefikasniji u našem timu.

A što se utakmice sa Mađarskom tiče (subota od 14.30 časova), biće to repriza finala posljednjeg SP u Barseloni i sigurno da nijedna od ove dvije ekipe nije željela ovakav epilog u Kazanju.

Ali, to je realnost - da se nadmeću za peto mjesto.

Crna Gora - Australija 11:8 (4:1, 1:1, 4:4, 2:2)

Kazanj - "Vaterpolo arena". Gledalaca: 1. 500. Sudije: Buč (Španija), Putniković (Srbija). Igrač više: Crna Gora 6 (3), Australija 12 (5), Peterci: Crna Gora 3 (2).

Crna Gora: Lazović (osam odbrana), Dr. Brguljan 1, Pasković 1, Čučković, Da. Brguljan 2, Radović 2, Janović 4, Ukropina, Ivović 1, Murišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović.

Australija: Stenton (šest odbrana), Kempbel 2, Ford, Koteril 2, Pauer, Gilhrist, Rouč 1, Janger 2, Svift, Emeri, Hauden, Martin, Denerli.

Bonus video: