Brguljan: Razočaravajuće je da Jokić kao najstariji radi najbolje od svih

"Po meni je malo razočaravajuća činjenica da imamo jednog Predraga Jokića u ekipi, koji je najstariji i u reprezentaciji je od 2000. godine, i da on na svakom treningu radi najbolje od svih. Meni je nevjerovatno da najstariji igrač u ekipi radi najviše", kaže Draško Brguljan
66 pregleda 10 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2015. 15:22h

Dan nakon eliminacije u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu crnogorski vaterpolisti su pričali o razlozima poraza i slabe igre, a ne o narednom protivniku za plasman od 5. do 8. mjesta.

Rival će sjutra biti Australija, ali to je ionako manje važno, jer "ajkule" više i nemaju ambicija u Kazanju.

"Apsolutno zasluženo smo izgubili od Hrvatske. Imali smo na startu nekoliko šansi koje nismo iskoristili, kod 0:0 smo imali dva, tri zicera. Rano smo ostali bez Vjekoslava Paskovića, kasnije smo izlazili jedan za drugim... Definitivno sa našim šutevima nešto nije u redu. Može u jednoj utakmici da ne ide šut, pa da se izgubi, ali nas već pet utakmica ne ide. To je za neku dublju analizu. Imamo i mi odlične šutere, a pet utakmica gol ne možemo da postignemo. Odbrana je bila korektna do pred sam kraj. Poslije peterca smo primili još dva, tri gola, koja sigurno ne bismo primili u nekom normalnom razvoju stvari. Ovo je naša realna pozicija. Cijelo ljeto pričamo kako smo slabi na poziciji centra, a juče je protiv Hrvatske Filip Klikovac je bio najbolji. Znači da nismo toliko loši, samo treba da vjerujemo u to što imamo", rekao je Draško Brguljan i iznio zanimljiv podatak:

"Po meni je malo razočaravajuća činjenica da imamo jednog Predraga Jokića u ekipi, koji je najstariji i u reprezentaciji je od 2000. godine, i da on na svakom treningu radi najbolje od svih. Meni je nevjerovatno da najstariji igrač u ekipi radi najviše.

Slijedi Australija.

"Ne znam zašto se te utakmice i igraju. Mada, mislim da to i nije loša stvar. Mlađi igrači treba da dobiju šansu, da pokušamo da dobijemo prvo Australiju. Sa njima smo igrali 5:5, a oni su sinoć odigrali sa Grčkom možda i najbolji meč na cijelom prvenstvu. Teško je naći motiv i igrati za poziciju od 5. do 8. mjesta, ali moramo da se skupimo i odigramo najbolje što možemo...Poslije Barselone smo u padu sa igrom. Četvrto mjesto nije dobar rezultat, ali smo imali polufinale u Budimpešti, ovdje smo se domogli četvrtfinala, gdje smo naišli na protivnika koji je realno bolji od nas. Problem je igra, da smo dobili Australiju onda bi bila druga priča. Išli bismo na Grčku, a siguran sam da nas ona ne bi dobila, sigurno ne pet i li šest razlike. Možda na gol ili peterce... I Italijani su došli bez standardnog ljevaka, bez nekoliko igrača, pa su u polufinalu", istakao je Brguljan.

Bonus video: