Perović: Nije bio momenat za onakvu Ivovićevu izjavu

"Ta je izjava malo van vremena. O tome se mora pričati nakon šampionata. Nismo imali prilike da još pričamo o tome, i ja sam htio da ohladim glavu", kazao je Perović
0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Wpolo.me
Ranko Perović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 05.08.2015. 12:52h

Vrijeme za analizu tek predstoji, a ona neće biti laka nakon svega što se dogodilo crnogorskim vaterpolistima na Svjetskom prvenstvu.

Eliminacija u četvrtfinalu od Hrvatske sama po sebi nije katastrofa, ali jeste način na koji su se "ajkule" oprostile od borbe za medalju.

"Nismo sinoć odigrali kako je trebalo. I dalje mislim da možemo bolje, ali to ne pokazujemo. Nismo bili na nivou, dvije četvrtine smo bili u igri, nismo realizovali naše šanse, a Hrvati su to znali da kazne. U najavi Svjetskog prvenstva sam rekao da Srbija i Hrvatska odskaču od ostalih ekipa po snazi. Ali, to nije razlog da u meč uđemo onako. Imali smo dosta puta napad s igračem više, ali nam je realizacija bila loša. Šutevi nam nisu bili kako treba", rekao je selektor Ranko Perović.

Ni nervoze u igri nije falilo.

''Nervoza je posljedica nemoći. Kad ne ide onda dođe i nervoza. Imali smo želju, to su igrači i pokazali i ne mogu da im zamjerim kad je to u pitanju. Trudili su se da odigraju najbolje, ali im nije išlo. Ne mogu ni sam sebi da objasnim zašto su ti šutevi toliko loši, zašto ne pogađamo gol... Pogađali smo i stative i prečke, čak smo i sa peterca pogodili prečku. Ali, takav je momenat, ne ide nam... Nadam se da ćemo se u ove dvije utakmice dodatno stisnuti, da ćemo odigrati na višem nivou. Možda nam i krenu šutevi, što bi odblokiralo ekipu. Očigledno je da se uvukla nesigurnost i da su u nekim momentima čak i najiskusniji igrači izbjegavali da šutiraju'', kazao je Perović i preuzeo odgovornost:

"Tokom priprema i kontrolnih utakmica nismo imali ovaj problem. Moja najveća greška je što nisam ubijedio igrače da mogu više. Smatrao sam da su Srbija i Hrvatska bolje od nas, ali da sa drugim selekcijama možemo da igramo. Takođe, nedostatak nekih igrača nas je destabilizovao dodatno. Tu je i nekoliko debitanata. Nismo imali dovoljno vjere u sopstvene mogućnosti'', naglasio je Perović.

Dosta prašine je podigla izjava Aleksandra Ivovića koji je rekao da neki igrači ne zaslužuju da igraju u reprezentaciji.

"Ta je izjava malo van vremena. O tome se mora pričati nakon šampionata. Nismo imali prilike da još pričamo o tome, i ja sam htio da ohladim glavu. Kada je u pitanju disciplina i ponašanje igrača nije bilo nekih većih problema. Prvi eksces se desio juče sa Draškom Brguljanom tokom meča... Nije isto igrati u ekipi koja ima pokriveno svako mjesto. Kao što sam rekao, najveći problem je taj što nismo vjerovali u sebe", dodao je Perović.

Crna Gora sjutra igra prvi meč u razigravanju od 5. do 8. mjesta. Rival je Australija (14.30).

Bonus video: