Perović: Loš napad; Ivović: Potrebna je dublja analiza svega

"Nadam se da će stručni štab zajedno sa čelnim ljudima saveza napraviti detaljnu analizu svega ovoga. Da je naša reprezentacija postavljena na pravim stubovima i pravom sistemu vrednovanja dosta igrača ne bi bilo ovdje", rekao je Ivović
66 pregleda 31 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Beta AP
Aleksandar Ivović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.08.2015. 16:53h

Selektor crnogorskih vaterpolista Ranko Perović žalio je za slabim otvaranjem utakmice protiv Hrvatske.

"Ajkule" su izgubile u četvrtfinalu sa 10:4 i sada ih čeka borba za plasman od 5. do 8. mjesta.

"U početku smo došli u situaciju da imamo četiri ili pet napada sa igračem više i nismo ih realizovali. Ušla je nervoza, primili smo dva gola. U svakom slučaju, Hrvatska je bolja ekipa od nas, to je bilo poznato i prije. Ne mogu ništa da zamjerim igračima, dali su sve od sebe, nije im išlo. Sa ovakvom igrom teško se dolazi do rezultata, moramo "provaliti" šta je sa napadom. Kad smo došli u Kazanj znali smo da nismo ubitačna ekipa, da imamo svojih kvaliteta i mana, ali taj kvalitet nije došao do izražaja. Imali smo izgledne šanse koje smo promašili, Hrvatska nije. Čestitam joj, bolji tim je pobijedio. Razlika je na kraju bila velika, možda smo mogli da je umanjimo", rekao je Perović.

Aleksandar Ivović je meč protiv "barakuda" završio bez gola - promašio je svih pet šuteva.

"Na kraju je i razlika možda bila prevelika. Vidjeli ste u početku da smo promašili dva, tri zicera. Bilo bi lakše da smo to pogodili, lakše bismo se nosili sa njima da se nisu odmah odlijepili. Opšte je poznato da je teško igrati protiv Hrvata kada povedu sa dva ili tri gola razlike, pogotovo za nas, jer mi u ovom trenutku nemamo kvalitet da se nosimo sa najboljima", kazao je Ivović i dodao:

"Nadam se da će stručni štab zajedno sa čelnim ljudima saveza napraviti detaljnu analizu svega ovoga. Da je naša reprezentacija postavljena na pravim stubovima i pravom sistemu vrednovanja dosta igrača ne bi bilo ovdje. Moramo da ostanemo uzdignute glave, jer ovo je preolimpijska godina i moramo da obezbijedimo plasman na OI. Treba vidjeti i u kakvom ćemu sastavu biti ubuduće. Nažalost, svake godine pričamo o velikim rezultatima, a onda dva ili tri igrača ostanu kući - neko iz objektivnih razloga, a neko ne. Tako da ima dosta stvari za analizu, ali ja se nadam da crnogorsku vaterpolo ima neku budućnost", istakao je Ivović.

Miloš Šćepanović: "Dali smo sve od sebe u ovom momentu. Odbranu smo odigrali odlično na početku meča, ali smo primili golove sa igračem manje. Hrvatska je polako pravila prednost, mi nismo imali snage da to stignemo. Čestitam Hrvatima, trenutno su spremnija ekipa od nas i zasluženo će se boriti za medalju. Nisam zadovoljan svojom partijom, i sada mogu da kritikujem samo sebe, ne ostale.

Bonus video: