SP U VATERPOLU: CRNA GORA DANAS (17.50) SA KAZAHSTANOM U OSMINI FINALA

"Ajkule" već misle na Hrvatsku

"Mislim da smo jača ekipa i da se pitanje pobjednika ne postavlja", rekao je selektor Ranko Perović pred današnji meč sa Kazahstancima
14 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 02.08.2015. 07:54h

Do već viđenog duela sa Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva crnogorski vaterpolisti moraju da preskoče prepreku zvanu Kazahstan, ekipu koja, u kakvom god sastavu "ajkule" nastupale na velikim takmičenjima, nikada ne bi smjela da predstavlja problem.

Nakon dva jaka protivnika na startu (Srbija i Australija) Crna Gora je odradila bez problema meč sa Japanom na kraju grupe i počela da hvata zalet za nokaut fazu.

Realno je očekivati da u sličnom ritmu kao protiv „samuraja” protekne i današnji duel (17.50 po našem vremenu), pa da izabranici Ranka Perovića sve karte bace na utakmicu protiv Hrvatske - ona će dati odgovor na to da li ovaj promijenjeni sastav našeg nacionalnog tima ima snage da uđe u borbu za medalje.

"U drugom dijelu šampionata forma bi trebalo da bude bolja. Iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre, sada slijedi duel sa Kazahstanom. Imali smo prilike da igramo sa njima nekoliko puta, mislim da smo jača ekipa i da se pitanje pobjednika ne postavlja. Naravno, taj meč moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo i da kroz njega još podignemo formu. Onda bismo išli na Hrvatsku, maltene cijeli šampionat stane u tu utakmicu", rekao je Perović.

Kazahstanci, koji su savladali Crnu Goru prošljog ljeta na FINA kupu,  imaju igrače za poštovanje, u prvom redu se tu misli na Branka Pekovića, iskusnog centra koji je bio u sastavu srpske reprezentacije na EP u Malagi i OI u Pekingu 2008. godine. Takođe, nastupao je i za Budvu.

"Imaju Pekovića, dobar je centar, ali ne može da nam pravi probleme. Tu je još nekoliko  interesantnih igrača. Oni su ruska škola vaterpola, dosta su statični i sve je na nama, samo je pitanje sa kolikom razlikom ćemo slaviti na kraju", dodao je Perović.

Logično, u takvom odnosu snaga očekuje se da Crna Gora uz sigurnu pobjedu prikaže i rutinsku igru.

"Ovo je prilika da popravimo neke stvari koje su do sada slabije išle u našoj igri. Kao što je poznato, imamo nekoliko debitanata u ekipi, ovo je veliko takmičenje za njih. Pod pritiskom su, ali se nadam da će i oni dati veći doprinos u nastavku", istakao je Perović.

Raspored osmine finala

Kanada - Italija 12.30

Brazil - SAD 16.30

Kazahstan - Crna Gora 17.50

Južna Afrika - Australija 19.10

Četvrtfinale (utorak)

Hrvatska - Kazahstan/Crna Gora 16.30

Grčka - Južna Afrika /Australija 17.50

Mađarska - Kanada/Italija 19.10

Brazil/SAD - Srbija 20.30

Preporučujemo za Vas