Klikovac: Crnogorski plivači došli da uče

0 komentar(a)
Plivači, Foto: Wpolo.me
Plivači, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 31.07.2015. 12:40h

Crnogorski plivači došli su na Svjetsko prvenstvo u Kazanj da uče i za njih bi velika pobjeda bila ukoliko ostvare svoje najbolje rezultate, kazao je selektor Mladen Klikovac.

Crnu Goru će predstavljati Jovana Terzić, Boško Radulović i Maksim Inić.

Kikovac je kazao da bi bio zadovoljan plasmanom u polufinale.

"Oni su mladi, na njima je da postignu norme za Olimpijadu. U to se svi nadamo. Što se tiče Kazanja bio bih zadovoljan ako bi prošli u polufinale. Nadam se da će postići njihove najbolje rezultate. To bi za nas bila pobjeda", rekao je Klikovac.

Inić, koji će nastupati u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara kraul, kazao je da će to biti njegovo prvo Svjetsko prvenstvo i da se nada da će biti dobro.

"Sezona je dobra i ovo je baš lijep finiš. Što se tiče prve trke sigurno da ću biti nervozan, ali očekujem da isplivam najbolje vrijeme. Od olimpijske norme sam trenutno daleko 40 stotinki, probaću da isplivam normu za Rio de Žaneiro 7. avgusta", kazao je Inić.

Terzić, koja će plivati 50 i 100 metara kraul, kazao je da će Svjetsko prvenstvo u Kazanju za nju biti još jedno veliko iskustvo i drugo veliko takmičenje ovog ljeta nakon Evropskih igara u Bakuu.

"Potrudiću se da popravim vrijeme, i da mi Kazanj ostane u najljepšem mogućem sjećanju. Odlični su uslovi za takmičare. Moje najbolje vrijeme je 58 sekundi, pokušaću da ga popravim", naglasila je Jovana.

Radulović će nastupiti na 100 metara delfin i kraul.

Kvalifikacije će početi u nedjelju.

Bonus video: