Perović: Nemamo kvalitet nikome da prijetimo

Crnogorski vaterpolisti bez pobjede su u prva dva kola, poslije poraza od Srbije (11:8) i remija sa Australijom (5:5)
0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 30.07.2015. 11:39h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nema kvalitet da nikome prijeti, ali može da odigra mnogo bolje nego u prva dva kola Svjetskog prvenstva u Kazanju, kazao je selektor Ranko Perović.

Crnogorski vaterpolisti bez pobjede su u prva dva kola, poslije poraza od Srbije (11:8) i remija sa Australijom (5:5).

Crnogorsku selekciju u narednom kolu, sjutra u 12 sati i 30 minuta, očekuje duel sa Japanom.

Perović je kazao da Crna Gora mora dobiti Japan.

"Moramo da dobijemo Japan, a unaprijed ćemo znati kako će Srbija odigrati sa Australijom. Zavisno od toga hoćemo li biti drugi ili treći u četvrtfinalu nas čekaju Grčka ili Hrvatska", rekao je Perović.

On je naglasio da Crna Gora, protiv bilo koga igrala u četvrtfinalu, mora popraviti igru.

"Obje ekipe su ozbiljne, jake… Ko god nam bude protivnik mi moramo da popravimo igru, jer ovako teško da možemo da napravimo bolji rezultat. I kada smo krenuli za Kazanj znali smo da nemamo kvalitet da prijetimo ostalima, ali sam ubijeđen da možemo da odigramo bolje od ovoga. Jedna utakmica može da promijeni šampionat, da prođemo u polufinale što bi bio ogroman uspjeh", zaključio je Perović.

Prema riječima Vjekosalava Paskovića, oscilacije u igri crnogorske selekcije će, kako turnir bude odmicao, biti sve manje i da će forma biti u uzlaznoj putanji.

"Što se tiče četvrtfinala, naravno da razmišljamo o toj utakmici. Sa Grčkom smo igrali dva puta, iI oba puta smo ih pobijedili. Pratimo ih ovdje, do sada su igrali dobro u grupi i biće najvjerovatnije prvi. Više o tome ćemo razgovarati nakon sjutrašnjih utakmica", rekao je Pasković.

Bonus video: