VATERPOLISTI OTPUTOVALI U KAZANJ, DRAŠKO BRGULJAN OPTIMISTA:

Dobar smo spoj mladosti i iskustva

"Praktično imamo četvoricu novajlija, sa Aleksandrom Radovićem koji nije bio jedno vrijeme sa nama. Trebaće sigurno vremena da se ekipa malo uhoda", rekao je Draško Brguljan
106 pregleda 5 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Aniko Kovač
Draško Brguljan, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 24.07.2015. 18:44h

Pripreme za Svjetsko prvenstvo su završene još u srijedu veče, crnogorskim vaterpolistima je ostalo samo da odbrojavaju sate do početka turnira u Kazanju.

"Ajkule" su danas u popodnevnim časovima sletjele u glavni grad Tatarstana, gdje ih čeka jedno od težih takmičenja do sada, s obzirom na to da su samo na SP u Šangaju 2011. bili u ovako oslabljenom sastavu.

Ali, nije vrijeme za kukanje, selektor Ranko Perović je više puta ponovio da je ovih 13 igrača koji su pošli u Kazanj ono najbolje što Crna Gora ima  u ovom trenutku na raspolaganju. Zato, u takvom sastavu naš nacionalni tim ima obavezu da cilja medalju.

Koliko može Crna Gora? Odgovor nudi Draško Brguljan, jedan od iskusnijih ovog ljeta.

"Moramo da budemo zadovoljni pripremama. Spremili smo se fizički, naravno uz svu tu taktičku pripremu za prva dva meča sa Srbijom i Australijom, koji su nam najvažniji na početku šampionata. Mislim da smo spremni, a kako će sve funkcionisati - to je druga priča. Ali, daćemo sve od sebe da to izgleda što bolje u bazenu. Na nama je da sve ono što smo radili sprovedemo u djelo protiv ove dvije selekcije na otvaranju Svjetskog prvenstva", navodi Brguljan.

"Ajkule" jesu slabije nego prethodnih ljeta, ali...

"To ne mora ništa ne mora da znači. Fale nam tri igrača iz Budimpešte, oni su bili u Barseloni kada smo bili vicešampioni svijeta... Praktično imamo četvoricu novajlija, sa Aleksandrom Radovićem koji nije bio jedno vrijeme sa nama. Trebaće sigurno vremena da se ekipa malo uhoda. Tu je i nekoliko mlađih od kojih se očekuje da pokažu zašto su dobili poziv da igraju za reprezentaciju. Naravno, uz nas starije koji treba sve to da povučemo, mislim da smo dobar spoj mladosti i iskustva. Imamo mana kao što ih ima i svaka ekipa, imamo i dosta prednosti, pogotovo u bekovskoj liniji koja je sigurno najbolja na svijetu. Imamo i vrhunske golmane, tako da sve to moramo da iskoristimo, da gradimo igru na jakoj odbrani. Ukoliko taj segment igre bude dobar, siguran sam da možemo daleko da doguramo", jasan je Brguljan.

Ako iko može sa Srbijom to je Crna Gora

Naši vaterpolisti Svjetsko prvenstvo otvaraju duelom protiv Srbije u ponedjeljak od 19.10 časova po našem vremenu. U grupi su  i Australija i Japan.

"Ne bih rekao da je duel sa Srbijom meč za prvo mjesto u grupi. Australija je vrhunska selekcija. Imali smo prilike da ih gledamo na Škveru kada su sparingovali sa Brazilom, kao i kroz Svjetsku ligu. Nama nikako ne odgovara ta reprezentacija, njihov stil igre, jer su moćni fizički, vrhunski su plivači. Mi više volimo da igramo protiv ekipa koje taktiziraju. Naravno da bi utakmica sa Srbijom mogla da odluči prvo mjesto u grupi, ali to nije toliko bitno. Po meni je važnije da od starta igramo našu igru, da uhvatimo ritam utakmica, da dobro uđemo u šampionat. Onda poslije nije bitno jesmo li bili prvi, drugi ili treći u grupi. Najbitnija će biti utakmica četvrtfinala, dosta je opcija, ali ko god da dođe biće teško. Naravno, i tim selekcijama će biti teško protiv nas", rekao je član mađarskog OSC-a.

Ipak, start može da ponudi odgovore na mnogo pitanja. Jer, ko se na pravi način suprotstavi Srbiji, taj ima kvalitet i sve ono što krasi veliku ekipu.

"Srbija jeste vrhunska ekipa, vjerovatno najbolja na šampionatu. Ali, treba da razmišljamo samo o našoj igri. Jer, ako iko može da igra sa Srbijom onda je to Crna Gora", poentirao je na kraju 30-godišnji momak iz Prčanja.

Preporučujemo za Vas