Aleksandar Radović pojačao VASPO Hanover

"Privukla me je Njemačka i Hanover zbog načina života, a i Peđa Jokić igra u istom klubu i prezadovoljan je, tako da sam lako odlučio. Zadovoljan sam što su me pozvali da im se pridružim", rekao je Radović
150 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Radović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.07.2015. 10:53h

Nakon Srbije i Italije, Aleksandar Radović će biti internacionalac i u Njemačkoj.

Crnogorski vaterpolista je neposredno pred odlazak reprezentacije na Svjetsko prvenstvo dogovorio jednogodišnju saradnju sa VASPO Hanoverom, klubom čiji će član drugu sezonu zaredom biti i kapiten „ajkula“ Predrag Jokić.

Takođe, za Hanover je prošle godine nastupao i bivši igrač Primorca Bojan Paunović.

Radović je prethodne dvije sezone igrao za Posilipo, prošle je osvojio Evrokup sa velikanom iz Napulja koji je ovog ljeta upao u velike finansijske probleme.

"Klub i uprava su pravi profesionalci, ponudili su mi odlične uslove. Privukla me je Njemačka i Hanover zbog načina života, a i Peđa Jokić igra u istom klubu i prezadovoljan je, tako da sam lako odlučio. Zadovoljan sam što su me pozvali da im se pridružim", rekao je Radović.

Radović je dijete Jadrana, a iz Novog je pojačao Partizan 2010, da bi godinu kasnije proslavio titulu prvaka Evrope sa "crno-bijelima".

Nakon dvogodišnje epizode na Banjici 28-godišnji golgeter se vratio u Jadran, ali je tu sezonu obilježila teška povreda ramena, koja ga je odvojila od bazena više od šest mjeseci...

Hanover je prošle sezone bio trećeplasirani tim u njemačkom prvenstvu, iza Špandaua i Duizburga, pa ga čeka nastup u Evrokupu.

"S njim dobijamo mnogo. Pogotovo smatram da njegov kvalitet može da nam pomogne da napravimo iskorak u Evropi", kazao je trener Hanovera Karsten Zihafer.

Bonus video: