Janović: Teško je obećati medalju

Po meni je najvažniji meč u grupi taj u 2. kolu protiv Australijanaca. Oni su, kao i Amerikanci, sigurno spremni da na Svjetskom prvenstvu pomrse račune evropskim ekipama - rekao je mlađi Janović
51 pregleda 4 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.07.2015. 13:19h

Crnogorski vaterpolisti broje sitno do početka Svjetskog prvenstva u Kazanju koje počinje duelom sa Srbijom u ponedjeljak veče.

Tim Ranka Perovića će do polaska u glavni grad Tatarstana odraditi još svega tri treninga, nakon što je dobio dva dana pauze (do utorka) po povratku sa pripremnog turnira u Nišu.

„Ajkule” su taj turnir i osvojile sa pet pobjeda u isto toliko mečeva, napravile dobru uvertiru pred Kazanj, ali je evidentno da euforija pred polazak na veliko takmičenje odavno nije bila manja. Razlog je što u timu u odnosu na prošlu godinu nema Nikole Janovića, kao ni Antonija Petrovića i Saše Mišića...

Zato će naš nacionalni tim u Kazanju nastupiti sa makar dva debitanta (jednim od dvojice mlađih - Aleksom Ukropinom ili Bogdanom Đurđićem, kao i centrom Nikolom Murišićem, koji ide gotovo sigurno), a postoji mogućnost da u Rusiju ode Dejan Lazović, što bi mu bio prvi nastup na velikom takmičenju. Istina, za razliku od prethodna dva ljeta sada je ponovo tu Aleksandar Radović.

„Teško je obećati medalju, mislim da nam to nije ni potrebno. Očekivanja nisu velika, jer nam je ekipa bitno promijenjena, uz to ima nekoliko mlađih igrača kojima će ovo biti prvo veliko takmičenje i samim tim nepoznanica. Dakle, opet će sva odgovornost biti na nama četvorici, petorici najiskusnijih. Vidjećemo, rasterećeno idemo u Kazanj, ali smo spremni da odigramo dobar turnir”, rekao je Mlađan Janović.

Crna Gora će igrati u grupi D protiv Srbije, Australije i Japana. U osmini finala će ukrštati sa grupom C u kojoj su Mađarska, Kazahstan, Argentina i Južna Afrika. Najbolji timovi iz četiri grupe idu direktno u četvrtfinale.

„Već sam nedavno rekao da je po meni najvažniji meč u grupi taj u drugom kolu protiv Australijanaca. Oni su, kao i Amerikanci, sigurno spremni da na Svjetskom prvenstvu pomrse račune evropskim ekipama. Dosta zavisi od toga koju ćemo poziciju osvojiti u grupi i kako bi se otvorilo ka četvrtfinalu”, dodaje Janović.

Iza „ajkula” je skoro dva mjeseca napornog rada na fizičkoj spremi, taktici, pripremi za protivnike...

„Bili smo u Torontu, trenirali i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, zatim igrali na turniru u Nišu. Rekao bih da smo odradili sve što smo zamislili. Ostaje da se vidi za šta je to dovoljno. Imamo još nekoliko treninga do polaska u Kazanj i sada je najvažnije da se osvježimo pred put i da spremni dočekamo Svjetsko prvenstvo”, istakao je Janović.

Bonus video: