PRIPREME VATERPOLISTA ZA SP U KAZANJU

"Ajkulama" trofej u Nišu, Grci pali nakon peteraca

Ovo je drugi trijumf izabranika Ranka Perovića nad Grcima na ovom turniru, pošto su u grupi u četvrtak slavili sa 9:7
7 komentar(a)
Mlađan Janović, Budimpešta, Foto: Waterpoloworld.com
Mlađan Janović, Budimpešta, Foto: Waterpoloworld.com
Ažurirano: 18.07.2015. 11:41h

Generalna proba pred Svjetsko prvenstvo je uspjela - crnogorski vaterpolisti su osvojili pripremni turnir u Nišu sa pet pobjeda u isto toliko mečeva.

Nakon četiri koje su upisane u regularnom dijelu, ova posljednja, finalna, stigla je poslije boljeg izvođenja peteraca. Savladana je Grčka sa 12:10, pošto je u četiri četvrtine rezultat bio 8:8).

Darko Brguljan i Predrag Jokić su postigli po dva gola, a po jednom su mrežu Grka tresli Draško Brguljan, Mlađan Janović, Aleksa Ukropina i Nikola Murišić.

Peterce su pogodili Aleksandar Ivović, Vjekoslav Pasković, Darko Brguljan i Janović. Heleni su dva puta promašili, od čega je jedan šut zaustavio Zdravko Radić.

Ovo je bio drugi trijumf izabranika Ranka Perovića nad Grčkom na ovom turniru, pošto su u grupi u četvrtak slavili sa 9:7.

"Bilo je dosta oscilacija i grešaka na obje strane. Mogli smo možda da riješimo utakmicu minut i nešto prije kraja kada smo imali igrača više kod vođstva od jedan razlike, ali ga nismo iskoristili i potom smo primili smo gol. Uglavnom, bilo je dosta dobro, s tim što su Grci stvarno odlični", rekao je Perović.

Predrag Jokić s peharom u društvu predsjednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića

Crnogorski vaterpolisti se večeras vraćaju iz Niša, a od sjutra kreće posljednja etapa priprema, jer je do Svjetskog prvenstva ostalo još svega devet dana.

"Igra na ovom turniru nije bila briljantna, ali to nisam ni očekivao. Možemo još da se podignemo, neke stvari da korigujemo, ali sve u svemu najvažnije je bilo da igrači pokažu htjenje i koncentraciju. To nije bilo lako s obzirom na vremenske uslove i veliku vrućinu, kao i umor koji je bio prisutan zbog treninga. U principu sam zadovoljan. Nadam se da ćemo biti bolji, a svježiji sigurno hoćemo", istakao je Perović.

Treće mjesto na turniru u Nišu pripalo je Srbiji, koja je savladala Španiju rezultatom 10:9, iako je na poluvremenu imala tri gola minusa (4:1).

Rumunija je pobjedom nad Njemačkom (9:8) osvojila petu poziciju, a sedma je Rusija - "zbornaja" je bila bolja od Kine sa 15:8.

Crna Gora - Grčka 12:10 - nakon peteraca (3:2, 2:4, 2:0, 1:2)

Niš - Bazen "Čair". Gledalaca: 150. Sudije: Raković, Putniković (Srbija).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 1, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 2, Radović, M. Janović 1, Ukropina 1, Ivović, Murišić 1, Klikovac, Jokić 2, Lazović.

Grčka: Galanopulos, Milonakis, Dervisis, Genidunijas, Fudulis 3, Podikeas 1, Afrudakis 1, Delakas, Murikis 1, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 2, Flegas.

Preporučujemo za Vas