Jovanovski-Dašić: Nije bilo povrede procedure doping kontrole u Crnoj Gori

0 komentar(a)
Nikša Dobud, Foto: Reuters
Nikša Dobud, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2015. 13:38h

Povodom jučerašnje informacije o četvorogodišnjoj suspenziji hrvatskog vaterpoliste Nikše Dobuda, nakon utakmice Crna Gora - Hrvatska, koja je odigrana 20. marta u okviru preliminarne faze Svjetske lige, i dijela teksta u kojem stoji da Dobud nije ispoštovao doping proceduru nakon meča u Budvi, preko Vaterpolo saveza Crne Gore se saopštenjem obratila Dr Mira Jovanovski Dašić, predsjednica Komisije za borbu protiv dopinga u sportu Crne Gore.

''Poslije vaterpolo utakmice preliminarne faze Svjetske lige koja je odigrana 20.03.2015. godine sprovedena je doping kontrola in competition (na takmičenju) metodom slučajnog izbora. Uzorak urina radi doping kontrole je uzet od jednog vaterpoliste Crne Gore i jednog vaterpoliste Hrvatske, u ovom slučaju Nikše Dobuda".

"Testiranje je sprovedeno po svim međunarodnim pravilima za testiranje sportista i nije bilo povrede procedure doping kontrole u Crnoj Gori, jer su se oba vaterpolo takmičara pridržavala iste".

"Neodazivanje vaterpoliste Nikše Dobuda radi doping kontrole out of competition (van takmičenja) u Hrvatskoj koju je sprovela Anti Doping Organizacija Hrvatske, se odnosi na doping kontrolu van takmičenja i nije vezana za doping kontrolu na takmičenju, tj. nema nikakve veze sa doping kontrolom na samoj utakmici Crna Gora - Hrvatska".

Svi sportisti imaju obavezu da se odazovu doping kontroli kada se to od njih traži. Ne odazivanje doping kontroli ima za posljedicu određene sankcije'', stoji u saopštenju Dr Mire Jovanovski Dašić, predsjednice Komisije za borbu protiv dopinga u sportu Crne Gore.

Bonus video: