Vaterpolisti u polufinalu nakon pobjeda protiv Njemačke i Grčke

U meču sa Grcima Perović je odmarao Bogdana Đurđića i Dejana Lazovića, a protiv "pancera" Zdravka Radića i Aleksu Ukropinu
0 komentar(a)
Vjekoslav Pasković i Deni Fiorentini, Foto: Beta/AP
Vjekoslav Pasković i Deni Fiorentini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.07.2015. 16:46h

Kina, Grčka, pa Njemačka - crnogorski vaterpolisti su prva dva dana pripremnog turnira u Nišu odradili bez problema. Upisana su tri trijumfa koja su "ajkulama" donijela prvo mjesto u grupi i plasman u polufinale takmičenja koje je generalna proba pred Svjetsko prvenstvo u Kazanju.

Selektor Ranko Perović juče nakon duela sa Kinom (17:8) nije bio zadovoljan pristupom i igrom u prve dvije četvrtine, ali se dosta toga promijenilo nakon trijumfa nad Grcima (9:7) i Njemačkom (14:8).

"Bili smo bolji nego na startu turnira, tu nema dileme. Protiv Kine smo slabo počeli, potcijenili rivala, bili veoma loši u prve dvije četvrtine... Sada je bilo drugačije, pogotovo se to odnosi na meč sa Grčkom. Tri četvrtine smo odigrali vrlo dobro, a u posljednjoj je sve moralo da se odrađuje bez semafora pa je to išlo malo čudno. Brine to što imamo padove u igri i to moramo da ispravimo. Ali, igrali smo dobro u napadu s igračem više, odbrana je bila dobra i to je recept. Čekaju nas još dvije utakmice na turniru u kojima ćemo pokušati da ispravimo neke stvari i nadogradimo sistem. Pozitivna stvar je što ne ponavljamo greške, iako je bilo stvari koje mi se u meču sa Njemačkom nisu svidjele", rekao je Perović.

Selektora raduje i to što može da računa na sve igrače koje je poveo u Niš, njih 15.

"Svi su zdravi, to je dobra stvar. Uvijek ima nekih sitnih problema, ali uglavnom je situacija pod kontrolom", istakao je Perović.

Na turniru u Nišu učestvuje pet ekipa (uz Crnu Goru, to su još Srbija, Grčka, Kina i Rusija) koje će nastupiti i na Svjetskom prvenstvu u Kazanju krajem jula.

"Bez obzira na ono što se dešava na turniru u Nišu, Srbija i Hrvatska su po meni najjače ekipe na planeti u ovom trenutku. Tu su i Italija i Mađarska, mi... Ovdje vidimo da su se podigli i Rusi, Grci su uvijek nezgodni i mora na njih da se obrati pažnja. Mi smo realno slabiji nego prethodnih godina, ali se nadam da velikim zalaganjem možemo da nadoknadimo neke zaostatke", dodao je selektor "ajkula".

U meču sa Grcima Perović je odmarao Bogdana Đurđića i Dejana Lazovića, a protiv "pancera" Zdravka Radića i Aleksu Ukropinu.

Crnogorski vaterpolisti će sjutra u polufinalu igrati protiv Španije, drugoplasirane ekipe u grupi B (18.40 časova). Drugi polufinalni par čine Srbija i Grčka (20).

Njemačka - Crna Gora 8:14 (2:4, 0:3, 3.4, 3:3)

Niš - Bazen "Čair". Gledalaca: 100. Sudije: Stefanović (Srbija), Vamos (Rumunija).

Šenkel, Bukovski 1, Van der Boš, Real 1, Šlansted, Jengling 1, Nošek 1, Šojler 1, Mirs, Eler 1, Šloterbek, Ajdner 2, Gec.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 1, Pasković 2, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović 2, M. Janović 1, Đurđić 1, Ivović 3, Murišić 1, Klikovac, Jokić 2, Šćepanović.

Crna Gora - Grčka 9:7 (4:2, 1:1, 1:1, 3:2)

Niš - Bazen "Čair". Gledalaca 100. Sudije.Stefanović (Srbija), Putniković (Srbija). Igrač više: Grčka 8 (6),Crna Gora 6 (3).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 1, Pasković 2, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović 1, M. Janović, Ukropina 1, Ivović 2, Murišić 1, Klikovac, Jokić, Šćepanović.

Grčka: Galanopulos, Milonakis, Dervisis 1, Genidunijas, Fudulis 1, Pontiekas 2, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos, Gunas 1, Vlahopulos 2, Flegas.

Bonus video: