PRIPREMNI TURNIR U NIŠU

Crna Gora ubjedljiva protiv Kineza

Crna Gora će sjutra odigrati dva meča - Grci su naredni rival (10.20), a sa Njemačkom će se Crna Gora sastati od 16 časova
0 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Tiago Reis
Aleksandar Ivović, Foto: Tiago Reis
Ažurirano: 15.07.2015. 17:03h

Crnogorski vaterpolisti nisu imali problema na otvaranju međunarodnog turnira u Nišu.

U prvom kolu je savladana Kina rezultatom 17:8, nakon što su "ajkule" dodale gas u drugom poluvremenu u kojem su postigle 11 golova.

Selektor Ranko Perović je za ovaj meč poštedio Miloša Šćepanovića i Predraga Jokića, a najefikasniji je bio Aleksandar Ivović sa četiri gola. Po jedan manje su upisao Mlađan Janović i Darko Brguljan, a po dva puta su mrežu Kineza tresli Nikola Murišić i Vjekoslav Pasković.

"Na kraju je ispalo dobro, ali nisam zadovoljan kako smo oidgrali prve dvije četvrtine. Ušli smo u utakmicu ležerno, potcjenjivački... Protiv boljih rivala teško ćemo se izvući sa ovakvim pristupom. Ovo nam je opomena", rekao je Perović.

U prvom meču naše grupe, Grčka je bila bolja od Njemačke sa 14:6.

Crna Gora će sjutra odigrati dva meča - Grci su naredni rival (10.20), a sa Njemačkom će se Crna Gora sastati od 16 časova.

"Grčka je ozbiljna ekipa, trenirali smo zajedno i igraju jako dobro. Njemci neće igrati na Svjetskom prvenstvu i sigurno nisu maksimalno spremni. U svakom slučaju, oba rivala su ozbiljnija od Kine, a uz pristup kakav je bio danas bićemo u problemima. Očekujem izjednačen meč protiv Grka. Jokić nije igrao, jer je osjećao malo veći umor. Sjutra će biti u sastavu", dodao je Perović.

Crna Gora - Kina 17:8 (3:2,3:2, 6:0,5:4)

Niš - Bazen Čair. Gledalaca: 100. Sudije: Putniković (Srbija), Galkin (Rusija). Igrač više: Crna Gora 9 (8), Kina 5 (2). Peterci: Crna Gora 1 (1), Kina 2 (1).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković 2, Čučković 1, Da. Brguljan 3, Radović 1, M. Janović 3, Ukropina 1, Ivović 4, Murišić 2, Klikovac, Đurđić, Lazović.

Kina: Vu, Tan, Hun, Dong 3, Lu, Li Li, Čen 1, Gu, J.Čen 2, Lun Li, N. Lijang 2, Z. Lijang.

Preporučujemo za Vas