Nikša Dobud suspendovan na četiri godine!

FINA je suspendovala Dobuda nakon postupka koji je trajao četiri mjeseca, a sve zbog toga što nije ispoštovao doping proceduru nakon utakmice protiv Crne Gore koja je odigrana 20. marta u Budvi
73 pregleda 8 komentar(a)
Nikša Dobud, Foto: Reuters
Nikša Dobud, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2015. 14:30h

Utakmica Svjetske lige u Budvi između Crne Gore i Hrvatske ostaće u lošem sjećanju vaterpolisti "barakuda" Nikši Dobudu, nakon što je Svjetska plivačka federacija (FINA) objavila da je iskusnog centra suspendovala na četiri godine neigranja.

FINA je, naime, suspendovala Dobuda nakon postupka koji je trajao četiri mjeseca, a sve zbog toga što nije ispoštovao doping proceduru nakon utakmice koja je odigrana 20. marta.

Dobud je, navodno, poslije utakmice bio negativan na doping testu, ali se kasnije nije javio na prvu narednu kontrolu, što mu FINA nije oprostila.

"Nakon utakmice u Budvi Nikša je bio na doping kontroli i bio je negativan. Ali, kako je procedura potrajala nekoliko sati, on je ostao u Crnoj Gori i nije se na vrijeme vratio u Dubrovnik. Zbog toga je došlo do nesporazuma, koji je rezultirao suspenzijom. Uvjereni smo da je u pitanju samo nesporazum", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

No, kazna je očigledno mnogo veća nego što je Hrvatski vaterpolo savez (HVS) i mogao da pretpostavi, iako Dobud ima pravo žalbe na odluku.

Ako FINA ostane pri ovom stavu, pitanje je da li će se Dobud ikada više vratiti vaterpolu, jer sada ima 29 godina.

Bonus video: