Vaterpolisti SAD obezbijedili Olimpijske igre

SAD će u finalu igrati sa Brazilom, koji je kao domaćin već obezbijedio OI naredne godine
0 komentar(a)
Toni Azevedo, Foto: USA water polo
Toni Azevedo, Foto: USA water polo
Ažurirano: 14.07.2015. 07:55h

Vaterpolisti Sjedinjenih Američkih Država učestvovaće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zahvaljujući plasmanu u finale Panameričkih igara koje se održavaju u Torontu.

"Jenkiji" su u noći između ponedjeljka i utorka savladali Kanadu sa 9:8, a potom i dočekali trijumf Brazila nad Argentinom u drugom polufinalu (15:9), što im je otvorilo vrata OI.

Samo pobjednik Panameričkih igara stiče pravo da ide na Olimpijske igre, ali s obzirom na je Brazil kao domaćin direktan učesnik najmasovnijeg svjetskog takmičenja, otvorilo se još jedno mjesto.

Luka Kupido je sa tri gola predvodio sastav koji vodi srpski trener Dejan Udovičić, Aleks Boven je dao dva, a po jedan Bret Bonani, Nikola Vavić, Aleks Rels i Toni Azevedo.

"Odlaskom na Olimpijske igre smo ispunili primarni cilj", rekao je Azevedo, bivši igrač Primorca i višegodišnji lider Amera.

Na Olimpijske igre se preko Svjetske lige već plasirala Srbija, a sa Svjetskog prvenstva u Kazanju koje počinje 27. jula vizu će obezbijediti tri prvoplasirane ekipe.

Amerikanci su na Igrama u Pekingu 2008. godine osvojili srebro nakon poraza od Mađarske u finalu (14:10).

Bonus video: