"Ajkule" izgubile od Hrvatske, Perović nije nezadovoljan

"Ajkule" se večeras vraćaju u Crnu Goru, a u utorak putuju za Niš na međunarodni turnir
57 pregleda 8 komentar(a)
Filip Klikovac, Foto: Betaphoto
Filip Klikovac, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 11.07.2015. 20:41h

Trodnevne pripreme u Šibeniku su završene utakmicom protiv Hrvatske u kojoj su crnogorski vaterpolisti poraženi. Bilo je 8:5 za "barakude", nakon što su imale i pet golova prednosti (8:3), a Crna Gora je u ovom meču bila oslabljenja neigranjem Darka Brguljana, koji ima upalu srednjeg uha.

Nakon izjednačenog starta utakmice izabranici Ivice Tucaka su furiozno otvorili drugo poluvrijeme i serijom 5:0 došli do najveće razlike u meču, a crnogorski vaterpolisti su na kraju sa dva vezana pogotka makar popravili utisak.

"Imali smo prave provjere u Šibeniku, odradili nekoliko trening utakmica sa Hrvatskom i bilo je i dobrih i manje dobrih stvari u našoj igri. Morali smo mnogo bolje u napadu s igračem više, ali s obzirom na to da nije igrao Darko Brguljan onda i to može da bude djelimično opravdanje. Takođe, kasnije je i Draško Brguljan isključen s pravom zamjene, pa smo imali još veći problem. Sve u svemu, vidjeli smo sve ono što smo željeli. Ima tu stvari koje moramo da popravimo, ali imamo vremena do početka Svjetskog prvenstva", rekao je selektor Ranko Perović.

Treća četvrtina je bila presudna.

"Poraza nas je koštao slabiji start treće četvrtine kada su Hrvati i napravili razliku, ali smo kasnije imali reakciju. Mi smo njih dobili u utakmici zatvorenog tima, oni nas otvorenog i ova tri dana u Šibeniku su bila pun pogodak", rekao je Perović.

"Ajkule" se večeras vraćaju u Crnu Goru, a u utorak putuju za Niš na međunarodni turnir.

Naši vaterpolisti će u Nišu u grupi biti sa Grčkom, Njemačkom i Kinom, dok će se u drugoj naći Srbija, Španija, Rusija i Rumunija.

Turnir u Nišu se igra po takvom sistemu da je zagarantovano da će svaka reprezentacija odigrati po pet utakmica.

Hrvatska - Crna Gora 8:5 (1:1, 2:2, 4:0, 1:2)

Šibenik - Bazen u Crnici. Gledalaca: 200. Suci: D. Adžić (Crna Gora), Bura (Hrvatska).

Hrvatska: Pavić, Burić, Petković, Buljubašić, Joković 1, Bukić, Geratović, Muslim 3, Bušlje, Sukno 1, Paškvalin, Šetka 2, Vukičević, Obradović 1, Bijač.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 1, Pasković 1, Čučković, Đurđić, Radović, M. Janović, Ukropina, Ivović, Murišić 1, Klikovac 1, Jokić 1, Ščepanović.

Bonus video: