Bazen u Nikšiću neće biti završen do kraja godine

“S obzirom na to da procedure predviđene Zakonom o javnim nabavkama dodatno usporavaju planiranu dinamiku, izvjesno je da će prvobitno planirani rok (kraj 2015) za završetak rekonstrukcije najvjerovatnije biti prolongiran”, piše u saopštenju VPSCG
90 pregleda 4 komentar(a)
Bazen u Nikšiću, Foto: VPSCG
Bazen u Nikšiću, Foto: VPSCG
Ažurirano: 05.07.2015. 17:06h

Bazen u Nikšiću, jedini olimpijskih dimenzija u Crnoj Gori, neće biti završen do kraja godine.

To je saopštio Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, koji je napomenuo da zbog Zakona o javnim nabavkama nije moguće tako brzo završiti posao.

“Vaterpolo i plivački savez Crne Gore intezivirao je aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije olimpijskog bazena u Nikšiću.

“Predstavnici Saveza će u saradnji sa rukovodstvom SC Nikšić nastojati da ubrzaju administrativne poslove kako bi bazen što prije bio stavljen u funkciju. Uskoro bi trebalo da počnu glavni građevinski radovi, ali s obzirom na to da procedure predviđene Zakonom o javnim nabavkama dodatno usporavaju planiranu dinamiku, izvjesno je da će prvobitno planirani rok (kraj 2015) za završetak rekonstrukcije najvjerovatnije biti prolongiran. U namjeri da se ubrzaju radovi i što više ispoštuju projektovani rokovi, rukovodstvo VPSCG će sa najodgovornijim predstavnicima opštine Nikšić utvrditi plan zajedničkih aktivnosti”.

“Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, podsjećamo, obezbijedio je oko 70 odsto sredstava za realizaciju projekta, na donatorskoj večeri, početkom aprila ove godine. Donatorske kompanije su se obavezale da kroz radove, opremu i novac obezbijede blizu milion eura za ovaj projekat. Očekuje se uplata i manjeg dijela preostalih donatorskih sredstava, dok je za finalizaciju cijelog projekta, shodno tehničko-ekonomskim parametrima, potrebno obezbijediti još 100 hiljada eura”.

“Nikšićki bazen, jedini olimpijskih dimenzija u Crnoj Gori, biće rekonstruisan u skladu sa svim standardima. Kao objekat od prvorazrednog značaja za razvoj sporta u Nikšiću te unapređenje plivačkog i vaterpolo sporta u našoj zemlji, raspolagaće i brojnim pratećim sadržajima koje podrazumijeva jedan takav sportski objekat”, piše u saopštenju VPSCG.

Bonus video: