U Podgorici za vikend prvenstvo Crne Gore u plivanju

Učešće je najavilo oko 300 takmičara iz 18 zemalja
103 pregleda 1 komentar(a)
Montenegro open 2015, Foto: VPSCG
Montenegro open 2015, Foto: VPSCG
Ažurirano: 01.07.2015. 12:43h

Drugu godinu zaredom Podgorica će biti domaćin Otvorenog ljetnjeg prvenstva u plivanju.

Prvenstvo „Montenegro opet 2015“ održaće se u subotu i nedjelju na bazenima SC Morača, a ove godine će i konkurencija biti mnogo jača – učešće je najavilo oko 300 takmičara iz 18 zemalja.

„Ovakvi objekti zaslužuju velike manifestacije i mislim da mi u VPSCG radimo sve da ovakvih dešavanja bude što više. Pored ovog plivačkog maratona, organizovaćemo i Balkansko prvenstvo na kojem će učestvovati pet reprezentacija, a sljedeće godine nas očekuje Svjetsko prvenstvo u vaterpolu za juniore, na kojem će biti 20 reprezentacija po novim pravilima’’, istakao je predsjednik Stručnog savjeta za plivanje u VPSCG Mladen Klikovac i osvrnuo se na samo takmičenje:

„Što se tiče zvučnih imena, dolazi nam predsjednica rumunskog saveza Kamila Potek, koja je 2004. godine bila olimpijska pobjednica. Takođe, dolazi Borut Petrić, i tu je plivački klub ADN iz Kazerte. Njih će predstavljati Estonka Grega Park, šampionka koja je bila u timu u kojem su bili Čavić, Horoški... Radi se o specifičnoj ekipi u kojoj rade najbolji treneri, po principu, koliko plivača toliko i trenera... Dolazi poznati hrvatski trener Kežman sa svoja tri plivača koji su već potvrdili olimpijske norme. Imamo izuzetnu saradnju sa tim trenerom koji je bio predavač na svim našim seminarima. Dolazi nam i Ana Crevar iz Srbije koja je u Bakuu osvojila dvije medalje, srebrnu i bronzanu’’, kazao je Klikovac.

Ove sezone nije sastavljana reprezentacija, već će svi crnogorski plivački nastupati za klubove.

„Boško Radulović koji pliva za Vojvodinu plivaće za reprezentaciju. Tu je naravno i Inić koji će ovih dana dobiti crnogorski pasoš. Dobio je pozive da pliva za reprezentacije Austrije i Mađarske, ali je to odbio zbog Crne Gore. Dakle, imamo dva mlada izuzetna sprintera. Nisu daleko od olimpijske norme za 50 metara kraul“, tvrdi Klikovac.

Od Radulovića se očekuju dobri rezultati.

„Napravio sam veliki napredak ove godine, jer plivam za Vojvodinu. Radim za izuzetnim trenerom Igorom Beretićem. Malo sam teže ušao u klub, jer je konkurencija bila jako velika. Uspio sam da se proguram, i na kraju sam opravdao očekivanja. Spremam se za Svjetsko prvenstvo, na ovo takmičenje sam došao dosta spreman i nadam se da ću popraviti svoja vremena“, ističe Radulović.

Samostalni savjetnik u Sekreterijatu za sport Glavnom grada Rajko Ćupić je zadovoljan što je Podgorica opet domaćin.

„Prošle godine, kada je prvi put organizovano ovo prvenstvo, zacrtali smo neke ciljeve, koje smo željeli da ispunimo u dugoročnom planu. Međutim, evo već ove godine se ti ciljevi ostvaruju. Crna Gora i Podgorica imaju značajno međunarodno takmičenje u ljetnjem periodu na kojem učestvuje veliki broj inostranih takmičara“, rekao je Ćupić.

Bonus video: