CRNOGORSKI REPREZENTATIVAC SE VRAĆA NA ŠKVER

Nikola Janović opet u Jadranu

"Vidjećemo šta će od svega biti, ostalo je da dogovorimo još neke detalje, ali vjerujem da ću naredne sezone igrati u Herceg Novom", rekao je Janović
10 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Beta/AP
Nikola Janović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.06.2015. 07:45h

Nikola Janović se nakon četiri sezone vraća u crnogorski klupski vaterpolo. Nije zvanično, ali je izvjesno - 35-godišnji as će opet nositi kapicu Jadrana.

Janović je iz Jadrana u ljeto 2011. otišao u Jug, a sada je na dobrom putu da opet sarađuje sa Vladimirom Gojkovićem s kojim je godinama igrao. Ovog puta će mu, međutim, Gojković biti trener.

"Pričao sam sa Vladom i ideja o povratku u Jadran postoji, čak je i veoma realna. Vidjećemo šta će od svega biti, ostalo je da dogovorimo još neke detalje, ali vjerujem da ću naredne sezone igrati u Herceg Novom", rekao je Janović.

Nakon napornih sezona u Jugu (pogotovo je teška bila ova posljednja) Janović ima jasan plan za budućnost.

"Kroz Jadran bih mogao da odigram optimalan broj utakmica, jer mi je prioritet da budem spreman za Olimpijske igre naredne sezone. Kroz čitavu karijeru sam nastupao za timove koji imaju najveće ambicije, a i sada mi je Jug ponudio nastavak saradnje", dodao je Janović.

Prvi put od kada postoji crnogorska reprezentacija stariji od braće Janović će preskočiti veliko takmičenje. U dogovoru sa selektorom Rankom Perovićem je odlučio da ne ide na Svjetsko prvenstvo u Kazanju.

"Odigrao sam skoro 70 utakmica prethodne sezone u Jugu. Pogotovo je sve postalo teže kada nam je suspendovan Nikša Dobud. U razgovoru sa selektorom sam donio takvu odluku, jer smatram da mi treba predah i da ovog ljeta napunim baterije za naredno ljeto kada su Olimpijske igre. Selektor se složio, u Kazanju planira da teret takmičenja iznesu neki igrači koji do sada to nisu imali priliku", istakao je Janović.

I bez kapitena, crnogorska reprezentacija ima istu ambiciju - da osvoji medalju u Kazanju. Da li je to realno...

"Rekao bih da jeste. I u Barseloni smo uzeli medalju, iako je to bilo prvo veliko takmičenje bez Gojkovića, Zlokovića... Tim koji ima Ivovića, Mlađana Janovića, Šćepanovića, Radića..., definitivno ima kvalitet da osvoji medalju", zaključio je Janović, koji je sa Crnom Gorom osvojio zlato u Malagi, te srebrne medalje u Ajndhovenu i Barseloni.

Preporučujemo za Vas