Savladana Francuska, vaterpolisti deveti

"Potrudili smo se da takmičenje završimo pobjedom, nažalost to je bilo dovoljno tek za devetu poziciju. Razočarani smo, očekivali smo više. Naš problem je bio to što nismo dovoljno snažno ulazili u mečeve od početka turnira. Zašto je bilo tako, ne mogu da objasnim", istakao je kapiten Aleksa Ukropina
1 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandar Radović
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandar Radović
Ažurirano: 19.06.2015. 11:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - U posljednjoj utakmici na Evropskim igrama, juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigrala je najbolje. Kasno da se promijeni ukupan utisak - izabranici Mirka Vičevića u borbi za deveto mjesto ubjedljivo su savladali Francusku 15:4.

"Potrudili smo se da takmičenje završimo pobjedom, nažalost to je bilo dovoljno tek za devetu poziciju. Razočarani smo, očekivali smo više. Naš problem je bio to što nismo dovoljno snažno ulazili u mečeve od početka turnira. Zašto je bilo tako, ne mogu da objasnim", istakao je kapiten Aleksa Ukropina, koji je konačno odigrao kako zna i može.

Seniorski reprezentativac, možda i učesnik Svjetskog prvenstva u Kazanju, postigao je pet golova, jedan manje Petar Mijušković, po dva Ivo Radulović i Đuro Radović, a po jedan Vasilije Vujošević i Branko Franeta.

Crna Gora je u grupnoj fazi izgubila od Grčke (16:12), igrala neriješeno sa Hrvatskom (11:11) i savladala Tursku (11:6). U osmini finala poražena je od Rusije (11:8), a juče u prvom meču razigravanja za plasman od devetog do 12. mjesta savladala Slovačku (9:8).

"Ovo je tek prvo zvanično takmičenje i definitivno se nimo snašli. Pokazali smo slabosti tokom cijelog turnira. Posebno smo imali problema u odbrani sa jednakim brojem igrača, primili smo velliki broj golova iz igre, a taj nedostatak nismo uočili na pripremama i na prethodnom turniru. Ima mnogo prostra da se isprave greške. Ima mnogo vremena, još takmičenja, utakmica i treninga. Tek će se pokazati koliko vrijedi i koliko može da pruži ova generacija", kazao je selektor Mirko Vičević.

On je ponovio da je iskreno vjerovao da će njegov tim u Bakuu biti mnogo bolji i da će ostvariti mnogo bolji rezultat.

"Bili smo euforični, smatrali smo da možemo mnogo više, i ja sam mislio tako. Ovo takmičenje za neke je, ipak, bio prevelik događaj", zaključio je Vičević.

Bonus video: