Perović: Sve ide po planu, bićemo spremni

"Sa Kanadom igramo praktično svaki dan, ali prije ili poslije tih sparing mečeva imamo i treninge", raportira selektor „ajkula”
3 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: L. ZEKOVIĆ
Ranko Perović, Foto: L. ZEKOVIĆ
Ažurirano: 18.06.2015. 10:44h

Svjetsko prvenstvo u Kazanju je sve bliže, do najvažnijeg vaterpolo turnira ostalo je još nešto više od mjesec, a crnogorski vaterpolisti formu jure u Torontu, daleko od očiju crnogorske javnosti.

Dvije sparing utakmice (pobjeda i poraz) i svakodnevni treninzi u ovom trenutku najviše su okrenuti fizičkoj spremi. „Ajkule” se iz Toronta vraćaju 21. juna, a do tada će odigrati makar još jedan meč sa tamošnjom reprezentacijom.

"Sa Kanadom igramo praktično svaki dan, ali prije ili poslije tih sparing mečeva imamo i treninge. Sve što smo zacrtali do sada, ispunili smo, istina uz male teškoće, jer nisu svi igrači u istoj formi", rekao je selektor Ranko Perović.

Ni povrede nisu zaobišle crnogorsku reprezentaciju.

"Urošu Čučkoviću je na jednom treningu pukla arkada, Vjekoslav Pasković se žali na povredu ramena. Situacija nije opasna, ali moramo da ih pazimo. Nema potrebe ništa da radimo na silu. U Torontu zaista imamo sve što nam je potrebno, to nam, nažalost, fali kada smo kući, ali tako je kako je. U svakom slučaju, dolazak u Kanadu na pripreme je pun pogodak", ističe Perović.

Naš nacionalni tim će po povratku iz Zemlje javorovog lista trenirati u Budvi, a nakon toga (od 1. jula) ga čeka sparingovanje sa Grčkom na otvorenom bazenu na Škveru.

Potom „ajkule” idu u Šibenik da treniraju sa Hrvatima, prje turnira u Srbiji.

"Ima još dosta vremena da se slože sve kockice i nemam dilemu da ćemo biti spremni. Tačno je da smo slabiji nego ranije, da nam fale neki bitni igrači, ali na to više ne smije da se obaziremo. Naše je da radimo i da na Svjetsko prvenstvo odemo spremni da pružimo maksimum u svakoj utakmici", istakao je Perović.

U odnosu na Evropsko prvenstvo u Budimpešti prošle godine, koje je posljednje veliko takmičenje, sada u timu nema Nikole Janovića i Antonija Petrovića.

Bonus video: