Vaterpolisti prokockali plus četiri i remizirali sa Hrvatskom

"Do posljednja četiri minuta sam uživao, a na kraju strahovao da ne izgubimo", rekao je selektor Mirko Vičević
99 pregleda 1 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Foto: Savo Prelević
Aleksa Ukropina, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2015. 11:49h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Crnogorski juniori imali su u jednom trenutku dobijenu utakmicu protiv Hrvatske - vodili 10:6 početkom posljednje četvrtine, nedugo zatim i 11:8, a na kraju jedva izvukli živu glavu i sačuvali bod!

Nevjerovatnim preokretom mladi Hrvati prvo su izjednačili, a zatim imali i napad sa igračem više za pobjedu. U junaka je izrastao golman Tešanović, koji je zaustavio šut Dašića...

"Od trenutka kada smo stekli četiri gola prednosti potpuno smo stali, to je neobjašnjivo. Nismo bili smireni, išli smo iz greške u grešku, umjesto da lagano privedemo meč kraju. Remi je na kraju i realan", kazao je Petar Tešanović.

Crna Gora je u većem dijelu meča igrala bolje nego na startu sa Grčkom, ali problemi su očigledni, posebno u odbrani, s tim da je i napad u finišu zakazao...

"Do posljednja četiri minuta sam uživao, a na kraju strahovao da ne izgubimo. Izgubili smo nekoliko lopti i bili žestoko kažnjeni. Očigledno da je poraz od Grčke ostavio trag, i to dublji nego što sam očekivao, jer smo kvalitetnija ekipa od Hrvatske", rekao je selektor Mirko Vičević.

Crna Gora sjutra u šest i 30 ujutro po našem vremenu igra sa autsajderom Turskom.

Očekuje se sigurna pobjeda, a ishod meča Grčka - Hrvatska odrediće sa koje će pozicije "mlade ajkule" u osminu finala i ko će im biti rival u eliminacionoj rundi - Rumunija ili Njemačka.

Crna Gora - Hrvatska 11:11 (2:3, 3:1, 4:2, 2:5)

Baku - "Vaterpolo arena". Gledalaca: 200. Sudije: Tores (Španija), Raković (Srbija). Igrač više: Crna Gora 9 (4), Hrvatska 13 (4). Peterci: Crna Gora 1 (-), Hrvatska 1 (1).

Crna gora: Tešanović (sedam odbrana), Radulović 1, Franeta, Vušković 1, Grgurević, Vujošević, Ukropina 2, Mijušković, Radović 3, Brkić, Saveljić 1, Banićević 3, Krivokapić.

Hrvatska: Bratim (8 odbrana), Kreković 1, Pejović, Blažić, Butić, Dašić 5 (1), Saftić 1, Lazić 2, Merčep, Biljaka, Krolo, Paparić 2, Podrog.

Bonus video: