Vaterpolisti traže formu u Torontu

Selektor Ranko Perović u Kanadu vodi 16 igrača, a nacionalnom timu će se nakon Evropskih igara u Bakuu pridružiti Aleksa Ukropina i Stefan Vidović
59 pregleda 0 komentar(a)
crnogorski vaterpolisti, Foto: Savo Prelevic
crnogorski vaterpolisti, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 10.06.2015. 09:01h

Narednih 10 dana crnogorski vaterpolisti će trenirati u Kanadi i tako početi drugi dio priprema za Svjetsko prvenstvo, nakon što su u prethodnom periodu u Budvi trenirali u nekompletnom sastavu.

„ Ajkule ” u Toronto putuju danas preko Rima, a povratak je predviđen za 21. jun.

"Tek smo počeli pripreme i rano je da bismo bilo šta vidjeli, pa i sastav koji će putovati u Kazanj", rekao je Mlađan Janović.

Vremena za podizanje forme svakako ima, a cilj je uvijek isti - medalja.

"Medalja nam je uvijek u mislima. Takođe, odličje vodi direktno na Olimpijske igre, što nam je motiv više", ističe Janović.

Crna Gora će u grupi na SP igrati sa Srbijom, Australijom i Japanom. Prvi rival je Srbija.

"Mislim da je bolje što turnir otvaramo duelom sa jakim protivnikom. Vjerujem da će Australija i Sjedinjene Američke Države ove godine napraviti pomak, da mogu do senzacije. Poznato je da mi u grupi igramo protiv Australije, a da rival u osmini finala mogu da nam budu Amerikanci. Zbog toga mislim da moramo mnogo više da se koncentrišemo na Australijance nego na duel sa Srbijom", dodao je mlađi od braće Janović.

U avionu za Kanadu će se naći 16 igrača: Zdravko Radić, Miloš Šćepanović, Dejan Lazović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Jovan Sarić, Aleksandar Ivović, Nikola Murišić, Filip Klikovac, Predrag Jokić, Bogdan Đurđić i Stefan Pješivac.

Nakon Evropskih igara u Bakuu reprezentaciji će se pridružiti Aleksa Ukropina i Stefan Vidović.

Bonus video: