Pro Reko i Primorje u reprizi finala iz 2012. godine

Novljanin Aleksandar Ivović se nije upisao u listu strijelaca, ali je ukrao dvije lopte
2 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.05.2015. 22:07h

Na Pro Rekovom putu ka istoriji stoji još samo Primorje, sa kojim će se italijanski velikan danas sudariti u finalu Lige šampiona u vaterpolu.

Tim iz predgrađa Đenove će pokušati da osvoji osmu titulu prvaka Evrope i osami se na 1. mjestu vječne liste, ispred Partizana i Mladosti.

Izabranici Igora Milanovića su do završne bitke stigli u veoma uzbudljivoj završnici duela sa sada već bivšim prvakom, Barselonetom.

Domaćin fajnl-siksa je četiri puta imao dva gola prednosti, ali je tim sastavljen od italijanskih i ex-YU igrača preokrenuo na 11:10 dva minuta i 18 sekundi prije kraja.

Mark Mingelj je izjednačio, ali je u heroja izrastao Duško Pijetlović, koji je iznudio isključenje i šest sekundi prije kraja pogodio za konačnih 12:11.

To je odličnom sidrašu bio treći gol, a najefikasniji je bio njegov saigrač iz reprezentacije Srbije Filip Filipović, koji je realizovao svih pet šuteva - tri sa igračem više i dva iz peterca.

Novljanin Aleksandar Ivović se nije upisao u listu strijelaca, ali je ukrao dvije lopte. U domaćoj ekipi je prednjačio Felipe Perone sa četiri pogotka.

U prvom polufinalu je odigran 11. hrvatski derbi ove sezone, a Primorje je sedmi put bilo bolje od Juga (ima tri poraza i remi).

Riječani su slavili sa 10:9, a posljednji gol na meču je dao kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović tri minuta i 59 sekundi prije kraja.

Janović je sa tri gola bio najefikasniji u redovima Juga, a jedan više je za pobjednički tim dao bivši igrač Dubrovčana, Sandro Sukno. Antonio Petrović nije zatresao mrežu velikana sa Gruža, ali je blokirao dva šuta, dok Dejan Lazović nije branio.

Duel Pro Reko - Primorje je zakazan za 19.30 časova.

Biće to repriza finala iz 2012. godine, kada je u rumunskoj Oradei Reko slavio 11:8.

Bonus video: