Nikola Janović ne igra na Svjetskom prvenstvu u Kazanju?

Janović je nedavno obavijestio selektora Ranka Perovića da je umoran nakon naporne klupske sezone u Jugu (koja još traje) i da je najbliži odluci da preskoči ovo reprezentativno ljeto
9 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Aniko Kovač
Nikola Janović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 19.05.2015. 08:56h

Vaterpolo reprezentacija bi na Svjetskom prvenstvu u Kazanju mogla da bude prilično oslabljena jer će najvažnije takmičenje ovog ljeta vjerovatno propustiti kapiten Nikola Janović.

Kako saznajemo, Janović je nedavno obavijestio selektora Ranka Perovića da je umoran nakon naporne klupske sezone u Jugu (koja još traje) i da je najbliži odluci da preskoči ovo reprezentativno ljeto.

Odluka u ovom trenutku nije konačna, ali realno šanse da Janović zaigra u Kazanju nisu velike. Ono što je sigurno u ovom trenutku je da stariji od braće Janović neće putovati u Kanadu 10. juna na pripreme koje traju desetak dana i na koje će poći 16 igrača.

Među putnicima u Kanadu neće biti ni Predraga Jokića zbog obaveza u njemačkom šampionatu, kao ni mladog Alekse Ukropine, koji će učestvovati na Evropskim igrama.

Najbolji sportista Crne Gore u 2013. godini nije propustio nijedno veliko takmičenje od prvog dana postojanja nacionalnog tima, tako da odluka da sada uzme predah možda i nije neočekivana s obzirom na to da je i ove sezone jedan od nosilaca igre Juga.

Iza dubrovačkog velikana je naporna sezona u prvenstvu (trenutno se igra finalna serija protiv Primorja), Kupu Hrvatske, regionalnoj ligi i Ligi šampiona.

Izostanak Janovića, međutim, nije jedini problem (iako je realno najveći) s kojim se suočava Perović pred početak priprema koje su zakazane za kraj ovog mjeseca.

Izvjesno je da bek Primorja Antonio Petrović neće biti "ajkula" ovog ljeta (kako sada stvari stoje, završiće reprezentativnu karijeru), a nedavno je otpao i centar Saša Mišić zbog povrede bicepsa.

Prema nezvaničnim informacijama, ljudi iz Vaterpolo saveza su opet aktivirali razgovore sa centrom Nikolom Vukčevićem u želji da ga vrate u reprezentaciju, nakon što je nekoliko puta odbio da se nađe na spisku nezadovoljan tretmanom kod sadašnjeg selektora.

Bivši sidraš Jadrana i Crvene zvezde, sada član Galatasaraja, posljednji put je bio u reprezentaciji na pripremama pred Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Bonus video: