Jadran bi da ovjeri titulu, Budva traži majstoricu

Drugi duel finala igra se večeras u Budvi (18.30 časova), a domaćin ima ambiciju da, ako ništa drugo, dođe do majstorice i produži nadu u titulu
0 komentar(a)
Radovan Latinović, Foto: Boris Pejović
Radovan Latinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.05.2015. 09:54h

Ubjedljiva pobjeda u prvom meču finalne serije (15:8) svakako nije najbolji pokazatelj razlike u kvalitetu između Jadrana i Budve.

Ali, Novljani su bez dileme najjači tim u Crnoj Gori i kada imaju svoj dan, a protivnik ga nema nikako, onda je i ovakav trijumf sasvim moguć.

Drugi duel finala igra se večeras u Budvi (18.30 časova), a domaćin ima ambiciju da, ako ništa drugo, dođe do majstorice i produži nadu u titulu.

"Iza nas je težak prvi meč, tako ubjedljiv poraz niko nije očekivao. Moramo da ispravimo greške, da pronađemo razloge slabe igre i da produžimo finalnu seriju. Teško je reći šta se desilo u toj prvoj utakmici. Iskakali smo iz plana koji smo imali, sada ne smije to da se dogodi. Jadranu trijumf donosi titulu i to nam je dovoljan motiv da damo sve da slavimo", rekao je ponajbolji igrač Budve Bogdan Đurđić.

A Jadran želi da iskoristi momenat i riješi sve na bazenu, u ovom trenutku najvećeg protivnika u crnogorskom vaterpolu.

"Rekao bih da smo imali pravi pristup u prvoj utakmici. Bilo je važno da se nijednog trenutka ne opustimo. Pobijedili smo većom razlikom nego što smo očekivali, ali mislim da će u Budvi biti drugačiji meč. Naš protivnik je mnogo agresivniji na svom bazenu i mora da pobijedi ako želi da produži finale", rekao je bek Jadrana Radovan Latinović i nastavio:

"Mi, ipak, treba da gledamo samo svoju igru, da ostanemo fokusirani i ako bude tako završićemo ovu seriju u dva meča. Da bismo to uspjeli neophodno je da imamo pristup utakmici kao prije nekoliko dana", istakao je Latinović.

Ako dođe do majstorice, ona će se igrati u subotu na otvorenom bazenu na Škveru.

Bonus video: