Novljani stavljaju krunu na sezonu?

0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Foto: PVK Jadran
Aleksa Ukropina, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 09.05.2015. 12:18h

Malo je onih koji vjeruju da Jadran ove sezone može da ostane bez duple krune u crnogorskom vaterpolu.

Kup je ranije osvojen bez većih problema, ali za drugi trofej u sezoni tim Vladimira Gojkovića tek treba da se bori - večeras na Škveru (19 časova) počinje finalna serije između Novljana i Budve. Do titule će doći ekipa koja prva ostvari dvije pobjede.

Jadran je svakako favorit da odbrani trofej, dok Budvi nadu daje posljednji međusobni duel u Mini ligi, u kojem je prošlog vikenda slavila sa 12:11, iako ta utakmica nije imala rezultatsku važnost...

Gojković: Do sada smo pokazali najviše

Jadran je kroz sezonu bio najbolja crnogorska ekipa, pokazao je to u regionalnom takmičenju, ali i kroz međusobne duele sa Budvom i Primorcem. Finale je, ipak, priča za sebe.

"Mislim da smo do sada pokazali najviše. Tako i ulazimo u finale, sa ambicijom da osvojimo trofej. Nikada u finalu nije lako, zato moramo da budemo na prepoznatljivom nivou ako želimo da dođemo do trofeja. Kao ekipa smo se osvježili, mislim i da smo izvukli pouke iz nedavno odigrane utakmice u Budvi i vjerujem da smo spremni da napravimo prvi korak ka tituli", rekao je Gojković.

Strateg tima sa Škvera u ovom trenutku misli samo o prvom meču.

"Sada je cilj da sačuvamo prednost domaćeg bazena, vidjećemo šta će biti dalje".

Milić: Jadran je favorit

Budvani su realno sagledali stvari pred početak finalne serije. Favorit je svakako Jadran.

"Jadran je pokazao najviše u sezoni i ima prednost. Mi smo, međutim, u posljednjem meču odigrali veoma kvalitetno i ako se budemo držali dogovora možemo da im pariramo. Šansu vidim u disciplinovanoj igri, jer Jadran svakako ima kvalitet više. Ako smanjimo broj grešaka i ne dozvolimo lake golove, naše šanse su veće. Mislim da može da bude veoma zanimljivo", istakao je trener Budve

Nebojša Milić i dodao:

"Kao i u većem dijelu sezone, imamo problema sa sastavom, ali to više nije bitno. Važno je samo da oni koji budu u timu daju maksimum".

Revanš je zakazan za srijedu u Budvi, a eventualna majstorica bila bi na programu naredne subote.

Bonus video: