"Ajkule" vjeruju u pobjedu na oproštaju

Crnogorski vaterpolisti su od ovog rivala u prvom dijelu sezone u Budvi bili bolji rezultatom 15:4
109 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Sarić, Foto: Savo Prelević
Jovan Sarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2015. 18:02h

Crnogorski vaterpolisti sjutra (20 časova) završavaju nastup u Svjetskoj ligi, a cilj je da se od ovog takmičenja oproste pobjedom.

Rival je Turska u Istanbulu, tim koji je do sada ostvario jedan trijumf, i to protiv Francuske na svom bazenu.

"Ajkule" su od ovog rivala u prvom dijelu sezone u Budvi bile bolje rezultatom 15:4.

"Opet smo u kombinovanom sastavu, ali smo i apsolutni favoriti u ovoj utakmici. Turska je za sve nas nepoznanica, ali znamo da godinama sve više ulažu u vaterpolo i da je ovaj sport kod njih u konstantnom usponu. Sve to govori da žele da napreduju i da podignu kvalitet, ali nema dileme da smo bolji tim i da očekujemo trijumf. Ove godine smo u Svjetskoj ligi miješali karte, mi mlađi smo dobili priliku i vjerujem da smo opravdali očekivanja", rekao je Bogdan Đurđić.

Osam od 13 igrača Crne Gore za ovu utakmicu dolazi iz domaće lige - Slaven Kandić, Đurđić, Stefan Vidović, Radovan Latinović, Aleksa Ukropina, Nikola Murišić, Janko Krivokapić i Jovan Sarić. Pored njih, od iskusnijih su tu Mlađan Janović, Miloš Šćepanović, Vjekoslav Pasković, Darko Brguljan i Uroš Čučković.

"Ne smije da bude opuštanja, jer Turska posjeduje određeni kvalitet", istakao je Stefan Vidović.

Plasman na finalni turnir obezbijedile su Hrvatska, kao najbolja ekipa u grupi, i Italija, koja će biti domaćin završnice u Bergamu.

Bonus video: