Jadran drugi na turniru „Tomo Udovičić“ u Dubrovniku

Novljani su u veoma uzbudljivom finalu mogli i do pehara, ali su nakon izvođenja dva kruga peteraca poraženi od domaćeg Juga sa 9:8. Crnu Goru su predstavljala i dva kotorska kluba - Kataro je zauzeo šesto, a Primorac tek 19. mjesto
281 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana djeca, Foto: VK Jadran
Vaterpolisti Jadrana djeca, Foto: VK Jadran
Ažurirano: 13.04.2015. 09:43h

Najmlađi vaterpolisti Jadrana, rođeni 2003. godine i kasnije, osvojili su 2. mjesto na 5. Međunarodni turnir „Tomo Udovičić“ u Dubrovniku.

Novljani su u veoma uzbudljivom finalu mogli i do pehara, ali su nakon izvođenja dva kruga peteraca poraženi od domaćeg Juga sa 9:8.

Gosti su vodili 5:2, ali je Hrvoje Zvono sa tri uzastopna gola izborio peterce, a onda i realizovao odlučujući udarac za trijumf.

Na turniru je učestvovalo 26 ekipa iz sedam zemalja, a Crnu Goru su predstavljala i dva kotorska kluba - Kataro je zauzeo šesto, a Primorac tek 19. mjesto.

Jadran je u grupi savladao španski Mataro sa 7:3 i italijanski Trst sa čak 14:1. U osmini finala je savladan imenjak iz Splita (9:2), a potom i Kataro (5:3).

U polufinalu nije bilo nikakvih dilema, pošto italijanski Arekjo nije bio dostojan rival (8:2). Tim iz Salerna je na kraju zauzeo 3. mjesto pobjedom nad KPK-om sa Korčule (5:4).

Za Jadran su nastupili kapiten Ilija Radović, Nikola Mrdak, Jovan Vujović, Nikola Roćenović, Sava Đorđević, Marko Stožinić, David Stevović, Vasilije Radović, Lazar Vukićević, Matija Sladović, Ilija Babić, Vasilije Andrić, Đorđe Čvorović, Krsto Tomašević i Danilo Krivokapić.

Trener ekipe je Milan Ćirović, a njegov pomoćnik je Filip Andrić.

Bonus video: